עוף צלוי שום
עוף צלוי שום הוא חלב חינם מנה עיקרית. מנה זו מכילה סביב 63 גרם חלבון 68 גרם של שומן, וסך הכל 1001 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. אם יש לכם עוף צלוי, זיתים ניסואז, שום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב באגט אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בגט ופודינג חמאה כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 10 דקות. נסו עוף צלוי שום, עוף צלוי שום, ו עוף צלוי שום עם מלית (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 450 F. בעדינות לשחרר את עור העוף מבשר השד ומניחים שליש טימין טרגון מתחת לעור.
מניחים שליש נוסף של עשבי תיבול, בתוספת לימון קומץ שיני שום, בתוך חלל העוף, ולקשור את הרגליים יחד עם חוט בישול.
מניחים את העוף במחבת קלייה קטנה ומקיפים את שאר העשבים, השום והזיתים.
מפזרים את העוף במלח ופלפל וטפטוף בשמן זית.
לצלות את העוף במשך כ 1 1/2 שעות, או עד מיצי הירך לרוץ ברור כאשר דקרו עם מזלג או מדחום קריאה מיידית שהוכנס בירך קורא 170-175 F.
להעביר את העוף ללוח חיתוך, לכסות באופן רופף עם נייר, ולתת לנוח 15 דקות. שפוך את השומן מהמיצים של המחבת.
מניחים את העוף על מגש עם זיתים קלויים ושום וכפית את מיצי המחבת על זה.
מגישים עם פרוסות באגט, אשר יפתחו את המיצים וניתן להפיץ עם השום הקלוי.