פודינג שעועית בסגנון טוסקנה: Sformato di Fagioli
פודינג שעועית בסגנון של טוסקנה: Sformato di Fagioli דורש סביב 2 שעות ו-15 דקות מההתחלה ועד הסוף. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 31 גר' של חלבון, 17 גרם של שומן, וסך הכל 529 קלוריות. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו גבעול סלרי, ביצים, פרמזן-רג'יאנו, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מתכונים דומים: פסטה פגיולי (בסגנון רוד איילנד), מטבל שעועית לימה (סלסה di Fagioli), ו שעועית חמוציות פסטה Fagioli.
הוראות
מחממים התנור ל 300 מעלות F.
מניחים את השעועית הנקייה לסיר בינוני.
מוסיפים מים רק כדי לכסות וקמצוץ נדיב של מלח. מביאים את המים לרתיחה מעל חום גבוה ואז להפחית לרתיחה ולתת להתבשל עד השעועית הם מכרז, על 10 דקות.
בסיר 12 עד 14 אינץ', מחממים 2 כפות שמן זית על להבה בינונית גבוהה עד חם אבל לא מעשן.
מוסיפים את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל והסלרי מתרככים והופכים לחום זהוב בהיר, כ-5 דקות.
מוסיף את הירקות משחימים קלות לסיר של שעועית. מביאים את הנוזל לרתיחה ולאחר מכן להפחית לרתיחה.
תן להתבשל במשך 20 דקות יותר, עד השעועית יש מתרכך וסדוק פתוח, מניב תערובת יבשה.
בסיר קטן על אש נמוכה, לחמם את החלב ולהוסיף את הקמח, ערבוב עם כף עץ עד הקמח מתמוסס לחלוטין לתוך החלב והנוזל הוא הומוגני, על 3 דקות.
לפצח את הביצים לתוך קערה גדולה ערבוב, באמצעות מקצף או מזלג, לנצח עד הומוגנית.
מוסיפים את תערובת השעועית, פרמזן ותערובת החלב.
מערבבים עם כף עץ עד משולב היטב, על 3 דקות.
שמן קל תבנית אפייה עגול 6 אינץ'. הקפד להשתמש במחבת שיכולה להתאים בנוחות במחבת אחרת עובדת כמו אמבט מים חמים.
יוצקים את תערובת השעועית לתוך המחבת, תוך שימוש בחלק האחורי של כף עץ, מפלס את החלק העליון. מכסים את החלק העליון של המחבת בחוזקה בנייר אלומיניום.
מניחים את המחבת הממולאת במחבת הגדולה וממלאים את המחבת הגדולה במים חמים עד שהיא מגיעה באמצע הדרך במעלה צידי המחבת הממולאת.
מניחים בתנור ומבשלים עד פודינג מבושל דרך המרכז אבל תשואות מעט כאשר לחוץ, על 1 שעה.