פורטרהאוס צרובה עם חמאה שופעת
פורטרהאוס צרוב עם חמאת Maitre d'Oozing הוא מתכון ללא גלוטן וקטוגני עם 4 מנות. מנה אחת מכילה 480 קלוריות , 37 גרם חלבון ו -31 גרם שומן . , מתכון זה מכסה 22% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה למדי. אם יש לכם סטייק פורטרהאוס, גרידת לימון, רוטב ווסטרשייר וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-5 דקות . עם ציון של 58% , המנה הזו די טובה. מתכונים דומים: ניו יורק סטריפ עם Beurre Maitre D'hotel , צדפות צרובות טריות מיין צוללן קרמי אבוקדו שמפניה סלט ענבים טריאקי רוטב חמאת קברנה , וסלמון צרוב במחבת עם רוטב ליים חמאה חומה ואספרגוס קלוי .
הוראות
מכינים את החמאה: במחבת בינונית מחממים 2 כפות מהחמאה על אש בינונית, ואז מוסיפים את בצלצלי השאלוט. מתבלים במלח, לפי הטעם, ומבשלים עד שהם שקופים, 3 עד 5 דקות.
מעבירים את בצלי השאלוט לקערה בינונית.
מוסיפים את גרגרי הפלפל הירוק, החרדל, מיץ הלימון, גרידת הלימון ורוטב ווסטרשייר.
מקציפים להתמזגות כך שכל הטעמים יתחילו להתמזג יחד. השתמשו במזלג כדי לערבב את 8 כפות החמאה האחרות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.
מגלגלים את החמאה לגליל (כמו בצק עוגיות) בניילון נצמד או פלפל קלף ומקררים עד לשימוש.
מחממים מחבת ברזל יצוק גדולה מספיק כדי להחזיק את הסטייק עד שהוא מתחיל לעשן בבירור. השתמשו במגבת מטבח כדי "לספוג" עודפי לחות משני צידי הסטייק ותבלו במלח ופלפל. כבו את האש מתחת למחבת והשתמשו במלקחיים כדי לשים את הסטייק בצורה מרובעת במחבת. מעלים את האש גבוה ומשחימים בצד הראשון, 3 עד 5 דקות. עמוד בפיתוי להזיז אותו תוך כדי בישול. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 8 עד 10 דקות. הופכים אותו על הצד השני ומשחימים במשך 3 עד 5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 8 עד 10 דקות. הופכים את הסטייק בקצה עם "כובע" השומן ומשחימים אותו במשך 3 עד 5 דקות. מנמיכים את האש ומניחים לסטייק להתבשל עוד 3 עד 5 דקות מכל צד. פורסים את החמאה לקוביות של 1/2 אינץ' ומניחים בצד.
בדיקת מידת העשייה: הדרך הפשוטה ביותר לבדוק מידת העשייה היא לבצע חתך קטן על ידי העצם המרכזית בחלק העבה ביותר של הסטייק. זה צריך להיות קצת פחות מבושל ממה שהייתם רוצים לאפשר לבישול "לעבור" ולמגע ה"סיום" של הפעלת הסטייק מתחת לפטם. עבור נדירים, סטייק פורטרהאוס בגודל 2 1/2 אינץ' צריך לקחת בערך 30 עד 35 דקות לבשל.
הוסף כ-4 דקות עבור מדיום-רייר ו-4 נוספות עבור מדיום. אם משתמשים במדחום לקריאה מיידית, נדיר רשם בין 125 ל-130 מעלות פרנהייט. עבור בינוני-רייר, 130 עד 135 מעלות פרנהייט ובין 135 ל-140 מעלות פרנהייט עבור בינוני.
מוציאים את הסטייק מהמחבת לקרש חיתוך ונותנים לנוח 10 דקות.
חותכים לפרוסות ומעבירים את כולו לצלחת חסינת חום כשהבשר עדיין מסודר מסביב לכל צד של העצם המרכזית. משטחים את הסטייק בשכבה אחת של פרוסות החמאה, שמים אותה מתחת לפטם עד שהחמאה מתרככת, בערך 30 עד 45 שניות.