פסטה עם עדשים וכרוב
זמן הכנת המתכון כ 25 שעות עם כפית ציון של 91% המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: קייל ועדשים, עדשים, נקניקיות וכרוב., ו כרוב בלסמי ועדשים שחורות.
הוראות
עדשים ומבשלים במים (2 כוסות) עם 1/4 כפית מלח בסיר 1 - עד 1 1/2-ליטר, שנחשף, הוספת מים נוספים במידת הצורך כדי לשמור על עדשים בקושי מכוסה, עד רך אבל לא מתפרק, 20 עד 25 דקות.
בעוד עדשים מבשלים, חום 1/4 כוס שמן במחבת כבדה 12 אינץ ' על חום גבוה בינוני עד חם אבל לא מעשן, ואז בצל sauté עם פלפל ונותר 1/2 מלח כפית, ערבוב, 1 דקה. להפחית את החום נמוך לבשל, מכוסה, ערבוב מדי פעם, עד בצל רך וזהוב (מערבבים בתדירות גבוהה יותר לקראת סוף הבישול), כ -20 דקות.
הסר את המכסה ולהגדיל את החום עד בינוני, ואז לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד בצל הוא חום זהוב, 5 עד 10 דקות יותר.
בעוד בצל מבשל, לחתוך ולהשליך גבעולים וצלעות מרכזיות מכרוב. לבשל כרוב בסיר 6-8 ליטר של מים מלוחים רותחים, נחשף, ערבוב מדי פעם, עד רק מכרז, 5-8 דקות.
להעביר כרוב עם מלקחיים למסננת לנקז, לחיצה קלה. שמור סיר מים לרתיחה, מכוסה.
קוצצים גס כרוב ולהוסיף בצל יחד עם עדשים (כולל עדשים בישול נוזלי), ואז מבשלים, ערבוב, 1 דקה. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים פסטה לנוזל כרוב בישול ומרתיחים, נחשפו, עד אל דנטה. שמור על 1 כוס פסטה-בישול נוזלי, ולאחר מכן לנקז פסטה במסננת.
הוסף פסטה לתערובת עדשים יחד עם כ 1/3 כוס של פסטה בישול נוזלי (או מספיק כדי לשמור על פסטה לח) ומבשלים על חום גבוה, משליך, 1 דקה. מתבלים במלח ופלפל וטפטוף עם הנותרים 2 כפות שמן.
* עדשים ובצל ניתן לבשל עד 5 ימים קדימה ומקורר, חשוף, עד מקורר לחלוטין, ואז מכוסה. לחמם על אש נמוכה, דליל עם מים לפי הצורך.* כרוב ניתן לשטוף ו trimmed 1 יום קדימה, מקורר בשקית ניילון אטומה מרופדת מגבות נייר רטובות.