פפרדלה עם רוטב בולונז שעועית עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה זו מכילה סביב 28 גרם חלבון 22 גרם של שומן, וסך הכל 624 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %33 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו גבעול סלרי, גבינת פרמזן, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: פפרדלה עם רוטב בולונז, פפרדלה עם רוטב בולונז, ו פפרדלה תוצרת בית עם רוטב בולונז.
הוראות
1
שמן חום בסיר גדול כבד מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
מוסיפים בצל, גזר, סלרי, 2 כפות פטרוזיליה, שום, רוזמרין, טימין, עלה דפנה. Sauté עד ירקות מתחילים חום, על 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
צווארי עוף
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערך
צרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות
2 כוסות שיני שום
3
מוסיפים רסק עגבניות; מערבבים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
4
להוסיף סקווש; מערבבים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
סכין קילוף
5
מוסיפים עגבניות קצוצות וכל השעועית; מערבבים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
6
מוסיפים יין ומבשלים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
7
מערבבים במרק, שמנת ומיץ עגבניות שמורות. מבשלים עד רוטב מתעבה, ערבוב מדי פעם, על 20 דקות. רוטב העונה לפי הטעם עם מלח ופלפל. (ניתן לעשות 1 יום קדימה. מגניב מעט, ואז לכסות ולהירגע. לחמם מחדש לפני השימוש.)
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
(מומלץ: סקרמנטו)
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
8
מבשלים פסטה בסיר גדול של מים מלוחים רותחים עד רק רך אבל עדיין מוצק לנשוך, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
9
ניקוז. להחזיר פסטה לאותו סיר.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף