צ'ילי סטייק זסטי
עם כפית ציון 52%, המנה הזו מוצקה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תרצה גם מתכונים כגון סלט סטייק זסטי, סלט סטייק זסטי, ו סטייק פלפל קג'ון זסטי.
הוראות
בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה, הקפיצו סטייק ושום בשמן עד להשחמה.
מוסיפים בצל; מבשלים ומערבבים 5 דקות. מערבבים פנימה 2 כוסות מים ותשעת המרכיבים הבאים; מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים 2 שעות או עד שהם רכים.
שלב קמח, קמח תירס ושאר המים; מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מביאים צ ' ילי לרתיחה.
מוסיפים תערובת קמח; מבשלים ומערבבים 2 דקות או עד להסמכה. אם תרצה, מקשטים בגבינה מופחתת שומן, שמנת חמוצה מופחתת שומן, בצל וזיתים.
יין מומלץ: קאווה, שיראז, Grenache
צ ' ילי עובד ממש טוב עם קאווה, שיראז וגרנאש. לאדומים העסיסיים האלה אין יותר מדי טאנין (חשוב למאכלים חריפים), אבל יין מבעבע כמו קאווה יכול לאלף את החום אפילו טוב יותר. טוטוס טוס קאווה עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 19 דולר לבקבוק.
![טוטוס טוס קאווה]()
טוטוס טוס קאווה
טוטוס טוס קאווה מראה ניחוחות בהירים של אפרסק, לימון ותפוז כתום, עם מגע של שוש. היין מרוכז, מישוש ודחוס בפה, בעל אופי חצוף וסלעי לטעמי ההדרים, פירות הבור והאניס שלו. מראה עושר וחיות בפה והגימור הבהיר ארוך.