קושימומחה
מוכן ב4 שעות
מנות6
ציון בריאות44
מגזין

צלי קדרה

צלי קדרה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנה עיקרית, אז תנו הזדמנות ל צלי בשר. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, ויש בו בסה"כ : 719 קלוריות, 51 גר' של חלבון, ו 42 גרם של שומן למנה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. לך לחנות ותביא צ'אק רוסט, דלורית, רסק עגבניות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב גרידת התפוז אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,גלידת שוקולד מריר כתומה עם אגוזי מלך קלויים כקינוח. נסו בישול איטי צלי בלסמי, קל צלי בקר בלסמי-פחמימות נמוכות ללא גלוטן, ו מרק פשטידת עוף בסיר מיידי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים התנור 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
מעיל תנור הולנדי עם שמן זית ולהביא לחום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף1 קילו שוקי עוף
3
מפזרים את צלי צ ' אק בנדיבות עם מלח, מוסיפים אותו לתנור ההולנדי ומשחימים אותו מכל הצדדים.
מרכיבים שתצטרך
צ ' אק צלי בקרצ ' אק צלי בקר
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף1 קילו שוקי עוף
4
הסר מהמחבת ושמורה.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מסננים את השמן העודף, מנמיכים את החום למדיום, מוסיפים כמה טיפות שמן חדש ומוסיפים את הסלרי, הבצל והפלפלפל האדום המרוסק למחבת. מתבלים את הירקות במלח ומבשלים עד שהם רכים מאוד ארומטיים, 8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוףשמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוף
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
(צינור גדול)(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
מוסיפים את השום ומבשלים 1 עד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
7
מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים 1 עד 2 דקות. לזרוק את החומץ, מערבבים לשלב ומבשלים 2 עד 3 דקות. מערבבים 3 כוסות של ציר עוף. לטעום ולהתאים את התיבול במידת הצורך. לזרוק את עלי המפרץ, גרידה כתומה, כוכב אניס וצרור טימין. להחזיר את הבשר למחבת, לכסות ולשים את התנור ההולנדי בתנור במשך 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
1 ט אבקת פלפל לבן1 ט אבקת פלפל לבן
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
גרידה כתומהגרידה כתומה
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף1 קילו שוקי עוף
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
מוציאים את המחבת מהתנור, הופכים את הבשר ובודקים את רמת הנוזל. אם רמת הנוזל ירדה, להוסיף כחצי כוס המניה. החזירו את המחבת לתנור ובישלו עוד שעה.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
9
הסר את המחבת מהתנור.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
הסר את הבשר מהמחבת והוסף את הדלעת, ארטישוק ירושלמי ותאנים.
מרכיבים שתצטרך
ארטישוק ירושלמיארטישוק ירושלמי
סכין קילוףסכין קילוף
1 (8 אונקיות) צנצנת דבש1 (8 אונקיות) צנצנת דבש
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
הוסף את 1/2 כוס הסופי של מלאי ומערבבים לשלב. לטעום את הנוזל ולהתאים תיבול במידת הצורך. להחזיר את הבשר למחבת, לכסות ולבשל עוד 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
12
הסר את המכסה למחבת וצלה עד שהסקווש והארטישוק הירושלמי רך והנוזל מצטמצם, עוד 15 עד 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ארטישוק ירושלמיארטישוק ירושלמי
סכין קילוףסכין קילוף
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
13
הסר את המחבת מהתנור.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
14
הסר את הבשר מן המחבת לרפרף את כל שומן עודף מפני השטח של נוזל הבישול, אם יש צורך.
מרכיבים שתצטרך
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
15
פורסים את הבשר בפרוסות 1/2 אינץ ומגישים עם הירקות ומיצי פאן.
מרכיבים שתצטרך
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
16
הצעת זיווג יין: פינו נואר
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)