קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות15
מגזין

צלייה: מתלה חרדל ועשב מצופה טלה

צלייה: מתלה חרדל ועשב מצופה טלה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מתלה חרדל ועשב מצופה כבש, מתלה כבש מצופה חרדל ועשב, ו צלעות כבש מצופות בעשב (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את פירורי הלחם, פטרוזיליה, מנטה, רוזמרין, 1/2 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל יחד בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצהחבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
צווארי עוףצווארי עוף
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
טפטוף עם שמן זית ומערבבים לשלב. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
3
בואו הטלה לבוא לטמפרטורת החדר בעת הכנת הגריל. תדליק ארובה אחת מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומסדרים את הגחלים בצד אחד של באח הפחם. הגדר סבכת בישול במקום, לכסות גיל ולאפשר לחמם מראש במשך 5 דקות. לנקות ולשמן את הסורג הצלייה. מתבלים את המדפים בנדיבות במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
4
מניחים את צד שומן כבש למטה קרוב, אבל לא ישירות מעל הגחלים. כיסוי וגריל עד שחום היטב, כ 8 דקות, סיבוב 180 מעלות חצי דרך.
מרכיבים שתצטרך
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
5
הסר מדפים מן הגריל ולמקם את צד השומן על מגש או קרש חיתוך.
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
6
מורחים את החרדל על הצד השמן של הכבש. בזהירות לחץ על תערובת פירורי לחם לתוך החרדל לתוך כל מדף.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצהחבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
מלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דקמלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דק
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
7
מניחים את המדפים בחזרה על הגריל, צד שומן למעלה, קרוב, אבל לא ישירות על הגחלים. המשך לבשל עד קריאה מיידית מדחום רושם 130 מעלות כאשר מוכנס לתוך הצד של המדף, עוד 8 עד 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
8
הסר מן הגריל ולתת מנוחה חשופה במשך 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
9
חותכים בין כל צלע לצלעות ומגישים.