קטשופ זהוב עגבניות
צריך ללא גלוטן ומנה עיקרית טבעונית? קטשופ זהוב עגבניות יכול להיות מתכון מצוין לנסות. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 16 גרם חלבון 5 גרם של שומן, וסך הכל 493 קלוריות. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לכם פלפל, עלה דפנה, עגבניות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון 77% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: קטשופ עגבניות או רוטב עגבניות / איך להכין קטשופ עגבניות, קטשופ עגבניות אדומות, ו קטשופ עגבניות.
הוראות
בצע את השלבים 1 עד 4 של הוראות שימורים, באמצעות ארבע צנצנות בגודל ליטר.
בינתיים, מצורפים ציפורן, פלפל, allspice, זרעי סלרי, זרעי חרדל, עלה דפנה בשכבה כפולה של גזה ולקשור בחוזקה עם חוט.
בבלנדר או מעבד מזון, מערבולת עגבניות, פלפלים, בצל ושום, חלק בכל פעם, עד חלקה.
יוצקים טהור למחבת 10-12 ליטר.
מוסיפים שקית תבלינים, מלח, סוכר חום וחומץ.
אמצעי אחסון (ראה "עצות שימורים של שקיעה" להלן). מביאים לרתיחה על חום גבוה, ערבוב מדי פעם. להפחית את החום בינוני גבוה ומערבבים לעתים קרובות עד התערובת היא עבה ומופחתת על ידי 1/2 ונוזל כבר לא מפריד בין מוצקים (כף כמה לתוך קערה קטנה כדי לבדוק), על 1 3/4 שעות. תוציא את שקית התבלינים ותזרוק.
אם תרצה, מערבולת קטשופ, חלק בכל פעם, בבלנדר עד חלקה מאוד.
בצע את השלבים 5 עד 11 של הוראות שימורים, עוזב 1/8 אינץ ' של headspace בכל צנצנת ועיבוד צנצנות במשך 15 דקות (ראה הערות).
מוסיפים חמאה לריבות וג ' לי כדי למנוע היווצרות קצף במהלך הבישול. אם אתה להשמיט את החמאה, לרפרף את הקצף לפני מצקת ריבה או ג ' לי לצנצנות. המתכון יניב בערך 1/4 כוס פחות.
מדוד את כל הסוכר לקערה לפני תחילת המתכון. מתכונים רבים לשימורים קוראים לנפח גדול של סוכר להתווסף כאשר תערובת כבר רותחים; מדידת קדימה מפשטת צעד זה ומונעת טעויות.
השתמש בסרגל כדי למדוד נפח. כמה מתכונים קוראים לתערובת להיות מופחת על ידי כמות מסוימת. כדי לברר זאת בקלות, הכנס סרגל עץ נקי לתוך המחבת לפני הבישול ולמדוד כמה רחוק את התערובת מגיעה. לאחר מכן מבשלים לפי ההוראות עד שהוא מצטמצם באחוזים שצוינו. לדוגמה, אם תערובת לא מבושל אמצעים 4 אינץ 'במחבת מתכון אומר להפחית בחצי, לבשל אותו עד 2 אינץ'.