שורש מייפל-ירקות מוקפץ עם שומשום
שורש מייפל-ירקות מוקפץ עם שומשום נטול גלוטן, וללא לקטוז מנה צדדית. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 205 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לך שמן canolan, רוטב סויה, כמה טיפות של שמן שומשום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: סטייק שומשום מערבבים ומטגנים, שורש לוטוס מוקפץ עם שומשום ובצל ירוק, ו בשר שומשום וירקות אסיאתיים מוקפץ.
הוראות
במחבת גדולה וחסינה, מחממים את שמן הקנולה עד מנצנץ.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, גזרים, גזר לבן ותפוחי אדמה ומבשלים בחום גבוה בינוני, ערבוב מדי פעם, עד משחימים קלות, כ 8 דקות.
מעבירים את המחבת לתנור וצולים במשך כ -20 דקות, עד שכל הירקות רכים.
מוסיפים את שורש הלוטוס הפרוס למחבת יחד עם סירופ מייפל ורוטב סויה. מבשלים את הירקות על חום מתון, ערבוב לעתים קרובות, עד הרוטב הופך syrupy והירקות מזוגגים, כ 8 דקות. מערבבים את שמן השומשום, זרעי שומשום ופרוס בצל ירוק לתוך הירקות ומגישים מיד.