קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות6
ציון בריאות19
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםסתיוחורף
מגזין

תבשיל עדשים מתובל

תבשיל עדשים מתובל
תבשיל עדשים מתובל נטול גלוטן, וטבעוני מרק. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 124 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 3g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו צ'ילה, מלח, שעועית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו תבשיל קיץ הודי: דלעת סקווש, קוקוס ונזיד עדשים, נזיד ירקות לבבי מתובל בבשר, ו עדשים ותבשיל ביצים (מתכונים דומים).

הוראות

1
להביא דאל, 1 1/2 כוסות מים, כורכום לרתיחה בסיר קטן. להפחית את החום נמוך מאוד ומבשלים, מכוסה( לבדוק מדי פעם, ואם התערובת נראית יבשה, להוסיף עד כ 1/4 כוס מים), עד אפונה רכה לשבור כאשר לחוץ עם כפית, על 30 דקות (45 דקות אם באמצעות אפונה מפוצלת).
מרכיבים שתצטרך
אפונה מפוצלתאפונה מפוצלת
כורכוםכורכום
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
עדשיםעדשים
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
2
בינתיים, להמיס תמר להתרכז 2 כפות מים חמים, לשבור אותו עם האצבעות.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
3
שמן חום בסיר כבד 4 ליטר מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מנצנץ, ואז לבשל זרעי חילבה ו asafetida, ערבוב, עד זרעי חילבה מתחילים חום, כ 30 שניות. מערבבים הנותרים 2 כוסות מים, תפוחי אדמה, ירקות, צ ' ילה, כוסברה, אבקת סמבר, תערובת תמרינדי, ו 1 1/2 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים, חשוף, עד שכל הירקות רכים, כ 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
זרעי חילבהזרעי חילבה
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
אספוטידהאספוטידה
3 כפות שמן צמחי3 כפות שמן צמחי
תמרינדי.תמרינדי.
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
4
מחית דאל בסיר עם מחית תפוחי אדמה או גב כף כדי ליצור משחה גסה, ולאחר מכן מערבבים לתוך תערובת ירקות. מבשלים 10 דקות, ערבוב במים לפי הצורך רזה (עקביות צריכה להיות רזה יותר מרק אפונה). מתבלים במלח ומיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
גבינת צ'דר מגוררת, בצל ירוק פרוס ושמנת חמוצה, אופציונליגבינת צ'דר מגוררת, בצל ירוק פרוס ושמנת חמוצה, אופציונלי
עדשיםעדשים
ציוד שתשתמש בו
מרסק תפוחי אדמהמרסק תפוחי אדמה
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
1
מערבבים 3 כפיות כוסברה טחון, 3/4 כפיות קומינוט קרקע, ו 1/8 כפית כל אחד כורכום הקרקע, פלפל קאיין, פלפל שחור, ו asafetida.* צ ' ילה ניתן להסיר במהלך הבישול כאשר תבשיל חריף מספיק לטעמך.* ניתן לבצע Sambar 2 ימים קדימה ומקורר.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טחונהnameכוסברה טחונהname
כורכוםכורכום
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
אספוטידהאספוטידה
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
12 פרסניפים קטנים שטופים ומקולפים היטב12 פרסניפים קטנים שטופים ומקולפים היטב