תבשיל עדשים מתובל
תבשיל עדשים מתובל נטול גלוטן, וטבעוני מרק. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 124 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 3g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו צ'ילה, מלח, שעועית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו תבשיל קיץ הודי: דלעת סקווש, קוקוס ונזיד עדשים, נזיד ירקות לבבי מתובל בבשר, ו עדשים ותבשיל ביצים (מתכונים דומים).
הוראות
להביא דאל, 1 1/2 כוסות מים, כורכום לרתיחה בסיר קטן. להפחית את החום נמוך מאוד ומבשלים, מכוסה( לבדוק מדי פעם, ואם התערובת נראית יבשה, להוסיף עד כ 1/4 כוס מים), עד אפונה רכה לשבור כאשר לחוץ עם כפית, על 30 דקות (45 דקות אם באמצעות אפונה מפוצלת).
בינתיים, להמיס תמר להתרכז 2 כפות מים חמים, לשבור אותו עם האצבעות.
שמן חום בסיר כבד 4 ליטר מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מנצנץ, ואז לבשל זרעי חילבה ו asafetida, ערבוב, עד זרעי חילבה מתחילים חום, כ 30 שניות. מערבבים הנותרים 2 כוסות מים, תפוחי אדמה, ירקות, צ ' ילה, כוסברה, אבקת סמבר, תערובת תמרינדי, ו 1 1/2 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים, חשוף, עד שכל הירקות רכים, כ 20 דקות.
מחית דאל בסיר עם מחית תפוחי אדמה או גב כף כדי ליצור משחה גסה, ולאחר מכן מערבבים לתוך תערובת ירקות. מבשלים 10 דקות, ערבוב במים לפי הצורך רזה (עקביות צריכה להיות רזה יותר מרק אפונה). מתבלים במלח ומיץ לימון.
מערבבים 3 כפיות כוסברה טחון, 3/4 כפיות קומינוט קרקע, ו 1/8 כפית כל אחד כורכום הקרקע, פלפל קאיין, פלפל שחור, ו asafetida.* צ ' ילה ניתן להסיר במהלך הבישול כאשר תבשיל חריף מספיק לטעמך.* ניתן לבצע Sambar 2 ימים קדימה ומקורר.