רימונים זמינים כעת באופן נרחב, וכל שיטה שתבחר להסיר את הפרי האדום הזה מהקליפה החיצונית תספק לך פינוק אקזוטי. זה פרי ממש ראוי למלוכה ובפעם הבאה שאתם קונים רימון שימו לב ל'כתר' בחלק העליון. למעשה, הם היו חלק מבני המלוכה מתותנקאמון ועד מלך צרפת הנרי הרביעי! גם אם רק תחליטו לפזר על החלק העליון של סלט, הפירות האדומים האלה יוסיפו טעם נפלא למנות רבות.
פרי אחד נוסף, שקצת התעלמו ממנו, הוא החבוש. אחד השימושים המסורתיים הגדולים הוא הכנת ריבת חבושים, אבל למרות מה שרבים יגידו לכם אפשר לאכול אותה גם נא. העצה הטובה ביותר כאשר צורכים ישר מהגינה היא להביך אותם מעט, מה שיתרכך את הפירות בפנים. מתכון אחד מושלם לנסות הוא הכנת טארט חבושים.
זה גם זמן מצוין למצוא מנגו טרי בחנויות. נצל את ההזדמנות הגסטרונומית הזו או שתתחרט! מנגו, בכנות, הם נהדרים איך שאתה אוהב לאכול אותם. בארוחת הבוקר, פורסים אותם טריים ומוסיפים אותם לגרנולה, אגוזים ויוגורט. הם גם עובדים עם כל כך הרבה מנות מלוחות, כולל טעמי אורז דביק וקוקוס!
גם בינואר הקרוב לא צריך להתעלם מתפוזים, אבל הקפידו לקנות מגוון מהם. יש זני תפוזי דם, מנדרינות וברגמוט לטעום ולהנות! כן, אלה יכולים להיות גולת הכותרת של סלט פירות, אבל למה לא לאפות גם עם הגרידה? או, אם אתם מחפשים סלט בעל מראה דרמטי שלבו אותו עם סלק וזיתים.
גם לימונים מכל הזנים יש בשפע, ושוב כדאי לנסות גרסאות שונות כמו לימוני מאייר, שהם הכלאה של תפוזים מנדרינה ולימון רגיל.
שימו לב ללימון מאייר, והם ניתנים לזיהוי על ידי גודלם הקטן יותר ולעתים קרובות הם עגולים יותר מהלימון הסטנדרטי. הם גם בגוון עמוק יותר של צהוב ואף יכולים לפעמים להופיע בצבע כתום מעט. אלה הוצגו לראשונה לארצות הברית על ידי שמו פרנק מאייר. נסה להשתמש בהם בפוקצ'ה לימון או בטארט לימון קלאסי. לא תתאכזב! אם אתה רוצה לפנק את המשפחה שלך, אל תשכח את המשיכה המתמשכת של מרנג לימון משובח כדי לספק אחרי משהו מלוח!
פרי הדר נוסף הוא הליים היפהפה וצריך לראות בו הרבה יותר מסתם חלק מקוקטייל מרגריטה קלאסי או בלגימה עזה של מוחיטו! ליים באמת יכול לעשות או לשבור את הטעמים במנות רבות והאוכל המקסיקני לא יהיה אותו הדבר בלעדיהם. הפרי הנעים הזה נמצא על כל שולחן בר הגון במקסיקו סיטי מסיבה טובה מאוד!