אפונת דאל של יונה חמאתית (מיטי הנדי דאל)
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 328 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 11 גרם של שומן למנה. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. אם יש לך בצל, ג'ינג'ר, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 37% המנה הזאת לא משהו. נסו Buttery Pigeon Pea Dal (Mitti Handi Dal), veg handi, סגנון מסעדה veg diwani handi, ו סלט אפונה קר (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר בינוני, לכסות את אפונה יונה עם מים ולתת להשרות במשך 30 דקות.
מסננים היטב את אפונה יונה.
מוסיפים את jalapeo חצוי, 1/2 כפית כורכום, 4 כוסות מים קמצוץ של מלח ולהביא לרתיחה. מבשלים על חום נמוך בינוני עד האפונה הם רק רך, אבל לא מתפרק, על 15 דקות. בטל את חצאי jalapeo.
בינתיים, בסיר בינוני אחר, לחמם את שמן קנולה עד מנצנץ.
מוסיפים את זרעי הכמון ומבשלים על חום מתון עד ריחני, על 1 דקה.
מוסיפים את הבצל, שום, ג ' ינג ' ר jalapeo טחון ומבשלים על חום מתון, ערבוב, עד הבצל משחימים קלות, על 5 דקות.
מוסיפים את 1/2 הנותרים כפית כורכום יחד עם עגבניות וקיין ומבשלים על חום נמוך בינוני עד הנוזל התאדה והעגבניות מתרככות, על 5 דקות יותר.
מוסיפים את האפונה ואת נוזל הבישול שלהם לתערובת העגבניות ומבשלים עד שהדאל מתעבה מעט, כ-5 דקות. מתבלים במלח. מערבבים את החמאה והכוסברה ומגישים עם אורז ונאן חם.