איך לאפות עוגות

מי לא אוהב עוגה? החדשות הטובות הן שממש קל להכין עוגות. אמנם ישנם סוגים רבים ושונים של עוגות, אך הבסיס שלהן בדרך כלל זהה ובמדריך זה נדריך אתכם בכל מה שצריך לדעת.

בחרו מתכון

מובן מאליו שלפני שמתחילים צריך לבחור איזו עוגה לאפות. אפשר ללכת על משהו מאוד פשוט או משהו ממש מורכב. ניתן למצוא המון מתכונים כאן ב-Fooddiez, ולאחר שתבחרו, השלבים הבאים יבטיחו שהיא תצא מושלמת.

  1. הכינו את תבניות האפייה

עוגה שנדבקה לתבנית היא עוגה הרוסה, לכן עליכם להתחיל בהכנת התבניות לפני שיוצקים את הבלילה. למעט יוצאים מן הכלל (עוגות ספוג ועוגות שיפון), כמעט כל המתכונים דורשים לשמן ולקמח את התבנית או לרפד אותה בנייר אפיה. בדרך כלל עדיף להשתמש בתבנית מבריקה שכן זה מעניק לעוגה מראה זהוב. כאשר משתמשים בתבנית כהה או בגימור מט, יש להפחית את טמפרטורת התנור ב- 10 מעלות ולבדוק אותה בין 3 ל-5 דקות מוקדם יותר ממה שהמתכון מציע.

  1. הביאו את המצרכים לטמפרטורת החדר

רוב מתכוני העוגות דורשים שהמרכיבים, כמו ביצים וחמאה, יהיו בטמפרטורת החדר. כך ניתן לערבב את החמאה בקלות עם מרכיבים אחרים והביצים יפיקו נפח גדול יותר. עם זאת, אין להשתמש בחמאה מומסת כאשר המתכון מציין חמאה מרוככת, ולעולם אין להשאיר ביצים בטמפרטורת החדר זמן רב מדי.

  1. חממו את התנור מראש

בעוגה שנאפית מהר מדי עלולים להיווצר סדקים או מחילות, ואפייה איטית מדי עשויה לגרום למרקם גס. לכן, הקפידו לחמם את התנור מראש כדי לוודא שהוא בטמפרטורה הנכונה. כדאי להשקיע במדחום לתנור כדי שתוכלו למדוד במדויק את הטמפרטורה בפנים.

  1. ערבבו את החומרים היבשים

מרכיבים יבשים הם דברים כמו קמח, מלח ואבקת אפייה. במקום להוסיף אותם בנפרד לבלילה, עדיף לערבב אותם קודם בקערה נפרדת. כך תוכלו להיות בטוחים שהם מפוזרים באופן שווה בבלילה.

  1. ערבבו את החמאה והסוכר

אם אתם רוצים עוגה קלילה ואוורירית, חשוב ליצור קרם של חמאה וסוכר כמו שצריך. מתחילים בהקצפה של החמאה במיקסר חשמלי במהירות בינונית עד גבוהה למשך 30 שניות. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם בהיר ואחיד. שלב זה לוקח בדרך כלל 3 עד 5 דקות. תוך כדי ערבוב, מגרדים את הקערה מדי פעם. במהלך התהליך ייווצרו בועות קטנות שיעניקו לעוגה מרקם קליל.

  1. הוסיפו את הביצים אחת אחת

אל תוסיפו את כל הביצים בבת אחת. מוסיפים אותן אחת אחת וטורפים היטב את התערובת לאחר כל אחת. החלבון של הביצים יוצר עוד בועות אוויר ושומר על המרקם האוורירי.

  1. הוסיפו מרכיבים יבשים ורטובים לסירוגין

אל תערבבו את כל החומרים היבשים והרטובים בבת אחת. הוסיפו לסירוגין חלק מתערובת החומרים היבשים וחלק מתערובת הרטובים לחמאה עם הביצים והסוכר והקציפו במהירות נמוכה לאחר כל הוספה. כדאי להתחיל ולסיים עם תערובת היבשים מכיוון שכאשר מערבבים נוזלים לתוך קמח, מתחיל להיווצר גלוטן. אם יש יותר מדי גלוטן העוגה תהיה קשה. כמו כן, הקפידו לא לערבב יותר מדי לאחר שהוספתם נוזלים מכיוון שהדבר עלול לגרום לחורים בעוגה.

  1. יוצקים את הבלילה לתבניות ומתחילים לאפות

חלקו את הבלילה שווה בשווה בין תבניות האפייה. אפשר להשתמש במרית כדי לפזר אותה בשכבה אחידה ולוודא שהיא מגיעה ממש עד קצה התבנית. לאחר מכן מתחילים לאפות את העוגה לפי הוראות המתכון.

  1. בודקים את העוגה בזהירות

חשוב לא לאפות את העוגה יותר מדי, אבל גם לא כדאי לפתוח את דלת התנור מוקדם מדי, כי כך החום בורח. כדאי להתחיל לבדוק את העוגה לאחר שנאפתה למשך הזמן המינימלי המצוין במתכון. אם זו עוגה מוקרמת, אפשר לדחוף קיסם עץ למרכז העוגה. אם הוא יוצא נקי, העוגה מוכנה. אם הוא יוצא רטוב, יש להמשיך לאפות את העוגה עוד קצת ולבדוק שוב.

  1. מצננים את העוגה

מניחים לעוגה להתקרר בתבנית על רשת כ- 10 דקות. לפני שמוציאים מהתבנית, עוברים עם סכין מסביב לקצה כדי לשחרר את העוגה. מניחים רשת מעל החלק העליון של העוגה והופכים את התבנית. לאחר מכן תוכלו להרים את התבנית מהעוגה ואם השתמשתם בנייר אפיה, קלפו אותו בעדינות. יש להניח לעוגה להתקרר לחלוטין כדי שהיא תתמצק.

  1. מזגגים ומקשטים את העוגה

זהו לא שלב חובה. עם זאת, אם אתם מתכוונים לשים זיגוג על העוגה, תחילה כדאי להבריש את החלק העליון כדי שפירורים לא ייכנסו לציפוי. לאחר מכן תוכלו למרוח או לזלף את השכבה הראשונה של הציפוי, שלא חייב להיראות מושלם. ברגע שהוא מתייצב, ניתן להוסיף שכבה נוספת וכל קישוט אחר.

זה הכל. כמובן, הכל תלוי בכך שיש לכם מתכון טוב. בכל מקרה, אם תפעלו לפי העצות שלנו, העוגה שלכם אמורה לצאת מושלמת בכל פעם.