ארטישוק פסטו על ג'בטה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של ים תיכוניים, אז תנו הזדמנות ל ארטישוק פסטו על Ciabattan. תבלין זה יש 424 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 30 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. גשו לסופר וקנו שום, מלח כשר, כיכר ג'בטה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 24 שעות ו-20 דקות. , שהוא מוצק. מתכונים דומים: ארטישוק, עגבניות שרי וסלט פטה עם ארטישוק-פסטו קרוסטיני, ארטישוק פסטו, ו ארטישוק פסטו.
הוראות
במעבד מזון לשלב ארטישוק, פטרוזיליה, אגוזי מלך, גרידת לימון ומיץ, שום, מלח ופלפל. להפעיל את המכונה דק קוצצים את כל החומרים, לעצור את המכונה כמה פעמים כדי לגרד את הצדדים. ואז, עם המכונה פועלת, טפטוף 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה. כפית את הפסטו לתוך הכוסות של מגש קוביית קרח. הקשה על המגש בעדינות על הדלפק כדי להסיר כל בועות אוויר. מכסים בחוזקה בניילון נצמד ומניחים במקפיא. להקפיא במשך 1 יום או עד 1 חודש.
כאשר מוכן לשרת, להפשיר את הפסטו.
מניחים מחבת גריל על חום בינוני גבוה או מחממים מראש גז או גריל פחם.
טפטוף פרוסות ג ' בטה עם 1/4 כוס שמן זית כתית אקסטרה. גריל עד קלוי, על 5 דקות.
מורחים את הפסטו ארטישוק על פרוסות קלוי ומגישים.