קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות6
ציון בריאות2
מגזין

דייסת שזיף נורבגית עם רוטב וניל

דייסת שזיף נורבגית עם רוטב וניל
מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. לכי לחנות וקחי מיץ תפוחים, סוכר מגורען, שמנת ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הסקנדינבי. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון spoonacular של 24%. מתכונים דומים: דייסת תאנה ושזיף, דייסת שזיף קינמון, ו קרם אוכמניות נורבגי עם לבנדר ווניל.

הוראות

1
מערבבים נתחי חמאה, ½ כוס סוכר מגורען, סוכר חום, ושמנת בסיר 1 ליטר. מבשלים מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מתעבה ומגיע לרתיחה מלאה (5 עד 8 דקות). מערבבים וניל. להפריש לבוא לטמפרטורת החדר.הפוך את דייסת השזיף: קוצצים את השזיפים לחתיכות קטנות ½ אינץ', הסרת הבורות כמו שאתה הולך. יש קערה גדולה בקרבת מקום כדי לאסוף את בשר השזיף וכל מיץ המצטבר כמו שאתה עובד. לזרוק את חתיכות שזיף עם מיץ לימון הנותרים 4 כוסות סוכר.
מרכיבים שתצטרך
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
דגנים חמיםדגנים חמים
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקותשוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
שמנת מתוקה, בתוספת 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננתשמנת מתוקה, בתוספת 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
עוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעיםעוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מוסיפים את מיץ התפוחים וכל מיץ שזיפים שהצטבר.
מרכיבים שתצטרך
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
עוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעיםעוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעים
3
תן לתערובת לשבת כעשרים דקות.בחר סיר גדול, רחב עם תחתית כבדה.
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
4
מוסיפים את תערובת השזיף ומביאים אותו לרתיחה נמוכה ואיטית על חום בינוני-נמוך. זה יכול לקחת חצי שעה או יותר. אל תמהר. מערבבים את התערובת לעתים קרובות גירוד התחתון של הסיר כדי לוודא הפרי לא מקל או לשרוף. לאחר הרתיחה הנמוכה מושגת להתאים את החום ולאפשר לו להרתיח עוד 20-25 דקות, ברפרוף את כל קצף מתפתח על גבי. המרקם חשוב, אתה לא רוצה לבשל או מעל מערבבים את הפרי עד כדי כך שהוא נשבר יותר מדי.צור slurry עם עמילן תפוחי אדמה. כבה את החום וטפטוף איטי בעמילן, תוך ערבוב כל הזמן. מכסה את הסיר ולתת לו לשבת עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר. הדייסה מוגשת בטמפרטורת החדר עם טפטוף של רוטב וניל על כל מנה.
מרכיבים שתצטרך
עמילן תפוחי אדמהעמילן תפוחי אדמה
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקותשוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
אפרסק או נקטרינה, פרוסיםאפרסק או נקטרינה, פרוסים
עוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעיםעוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת