איך לנקות דלעת לפשטידה

אחד מהדברים הרבים שיש לחגוג במטבח הסתיו הוא פאי הדלעת המסורתי! את ה'דלעת' הצנועה הזו כדאי להשאיר על הגפן כל עוד העונה מאפשרת, כדי שיוכל להמשיך לקלוט חומרים מזינים.

יש לו שילוב נפלא של טעמי אדמה ומתוקים והצבע הכתום הוא ממש חגיגה לעיניים! אז לפני שאתם מתחילים, הנה כמה הנחיות לניקוי והכנת הדלעת שיאפשרו לכם להכין פשטידה טעימה להנאת כל המשפחה. הדבר האחרון שמישהו רוצה הוא כל לכלוך או חצץ שייכנסו בינך לבין גן עדן העוגה!

בחירת הדלעת המושלמת

העצה הטובה ביותר שאנו יכולים להציע היא לחשוב על הדלעת שלך כמו על אבטיח. כשאתה בשוק או בחנות המקומית שלך ורוצה לבחור את הדלעת המושלמת לאפייה, וודא שיש לך מראה טוב, תן לה דפיקה ותקשיב לה! אם לדלעת החורף היפה הזו יש צבע כתום בהיר ויפה, זו התחלה טובה. אם, לעומת זאת, יש לו כתמים חומים או דהוי, אז המשיכו הלאה ובחרו אחרת!

כשאתה יכול להרגיש אם הוא נחמד ומוצק, והוא נשמע כבד וחלול כשאתה דופק בו, אז אתה בכיוון הנכון. לאחר שבחרתם את הדגימה המושלמת, אז זה הזמן לנקות ולהתכונן לפשטידה בטעם נהדר!

לשטוף או לא לשטוף?

אנשים רבים תוהים האם כדאי לשטוף את הקליפה החיצונית של הדלעת לפני שמתחילים לחתוך ולנקוט את הצעדים הדרושים לפני האפייה. התשובה הפשוטה לשאלה האהובה הזו היא כן מהדהד!

מכיוון שזה ייקח רק כמה רגעים לשטוף את הדלעת שנבחרה בקפידה, זה הגיוני לחלוטין לעשות זאת. זו באמת רק שאלה של היגיינה והימנעות מכל לכלוך או פסולת שנכנסים למנה הזו כשאתה חותך את בשר התפוז הרך. האמת היא שזה כל כך קל לשטוף וזה נמנע מלדאוג לחיידקים או מזהמים לא רצויים ולהוריד את ההנאה שבאכילת הפינוק הטעים הזה.

הדלעת נסעה מהחווה לשוק והייתה במגע עם משטחים לא נקיים שונים, אז העצה שלנו היא תמיד לשטוף אותה במהירות!

שיטות כביסה

קודם כל, זה תלוי במצב הדלעת שלך ועד כמה היא מלוכלכת. בדרך כלל, תצטרך ספוג או בד מלכתחילה.

לאחר מכן, וזה תלוי בך להחליט, אולי תרצה להשתמש במעט חומר ניקוי ולאחר מכן להשתמש במים נקיים וחמים. רעיון אחד הוא להשתמש במברשת כביסה קטנה ואז להניח את הדלעת כולה בכיור, מה שימנע כל בלגן. כמובן, יש לזה גם את היתרון שהדבר לא מתגלגל גם ממשטחי העבודה שלך!

דלעת - הסיפור הפנימי!

תצטרך את הדברים הבאים:

  • סכין משוננת או סכין גילוף
  • כדור גלידה או מצקת קטנה

עכשיו לאחר שבחרת בקפידה ושטפת את הדלעת שלך, הגיע הזמן להיכנס לחלק הפנימי של העניין! חשוב להצטייד בציוד המתאים בשלב זה. אחת הסכינים הטובות ביותר לתחילת העבודה היא סכין משוננת, כך שתוכל לנסר במהירות לתוך החלק החיצוני הקשה של הדלעת.

חתוך אותו לחצי

לאחר שעשית חתך, אנו מציעים לך לחתוך את הדלעת לשניים ואז להתחיל לגרוף את כל הזרעים והחתיכות החוטיות. באופן אידיאלי, תשתמשו בכף גלידה, במצקת קטנה או אפילו בכפית פשוטה כדי להסיר את כל המעיים של הדלעת.

אם יש לכם ילדים, זה יכול להיות אפילו יותר כיף לתת להם להכניס את הידיים ולגרוף אותו מבלי להשתמש בכלים מיותרים. רוב הילדים מאוד נהנים מכל תהליך הכנת דלעת כזה וזו באמת פעילות נחמדה בתוך הבית או מחוצה לו.

לפני שתסיימו, פשוט בדקו האם הדלעת בפנים נקייה לחלוטין מזרעים ונראית ומרגישה חלקה.

גרעיני דלעת אפויים

לסיום, תהנו ואל תשכחו אם אתם אוהבים גרעיני דלעת אז שמרו אותם לאפייה, הוסיפו מעט מלח ויש לכם חטיף נחמד ומזין. כן, תצטרכו להדביק את הידיים שלכם אבל אנחנו בטוחים שהילדים שלכם ייהנו לעזור במשימה האחרונה הזו!