טופו טופו עם רוטב קרמל אסיאתי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל טופו עם רוטב קרמל אסיאתי. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 4 . מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 8 גרם של שומן, וסך הכל 244 קלוריות. אם יש לכם עלי נענע, סוכר, שמן צמחי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 50 דקות. נסו טופו מטוגן ברוטב שעועית שחורה סינית, טופו מטוגן בשמן עמוק עם רוטב שזיפים אסיאתי או רוטב בוטנים תאילנדי, ו אסיה עוטפת חסה טופו עם רוטב בוטנים (מתכונים דומים).
הוראות
חציית טופו, ולאחר מכן לחתוך לאורכו לרביעיות כדי ליצור פרוסות 8. שים פרוסות טופו בין מספר שכבות של מגבות נייר כדי לנקז, החלפת מגבות לפי הצורך, עד מוכן לשימוש.
דק קוצצים מספיק שאלוט למדוד 1/2 כוס ושמורה.
חותכים שאלוט הנותרים לרוחב לפרוסות בעובי 1/8 אינץ ' ונפרדים לטבעות.
שמן חום במחבת כבדה 10 אינץ ' (רצוי ברזל יצוק) על חום גבוה בינוני עד חם אבל לא מעשן, ואז ומטגנים שאלוט פרוס ב 2 קבוצות, ערבוב מדי פעם, עד חום זהוב, 1/2 עד 3 דקות לכל אצווה (לצפות מקרוב, כמו שאלוט יכול לשרוף בקלות). להעביר במהירות שאלוט כמו מטוגן עם כפית מחוררת מגבות נייר לניקוז.
יוצקים את כל אבל 1 כף שמן ממחבת ומחבת מילואים.
מבשלים סוכר בסיר 1 עד 1 1/2 ליטר יבש על חום מתון, ללא הפרעה, עד שהוא נמס סביב הקצוות ומתחיל להפוך זהב, ואז להמשיך לבשל, ערבוב, עד שכל הסוכר נמס והופך קרמל זהב.
הוסף שאלוט קצוצים שמורים (השתמש בזהירות; קרמל יהיה בועה מעלה קיטור במרץ) ומבשל, ערבוב, עד שאלוט להתכווץ והם מאוד ריחני, כ 45 שניות.
מוסיפים שום וג ' ינג ' ר ומבשלים, ערבוב, 30 שניות. מערבבים ברוטב סויה, חומץ, ו 1 1/3 כוסות מים ומבשלים, ערבוב, עד שכל קרמל מוקשה הוא מומס, על 1 דקה.
מערבבים יחד קורנפלור הנותרים 2 כפות מים עד חלקה, ואז מערבבים לתוך רוטב ומבשלים, ערבוב מדי פעם, 2 דקות.
הסר מהחום ולשמור חם, מכוסה.
שמן חום שנותר במחבת מעל חום גבוה עד חם אבל לא עישון. בינתיים, כתם כל לחות עודפת שנותרה על טופו עם מגבות נייר, ולאחר מכן להוסיף שמן חם במחבת בשכבה 1. מטגנים טופו, מתהפך פעם אחת, עד זהב פריך, 7 עד 10 דקות בסך הכל.
להעביר מגבות נייר נקיות כדי לנקז בקצרה.
מחממים רוטב, ואז מגישים טופו עם רוטב, בזיליקום, מנטה, בצלצלים מטוגנים.
* רוטב יכול להתבצע 1 יום קדימה ומקורר, חשוף, עד מקורר לחלוטין, ואז מכוסה. לחמם רוטב על חום נמוך בינוני, דילול אותו עם מים נוספים במידת הצורך.* ניתן מטוגן Shallots 1 יום קדימה, מקורר לחלוטין, חשוף, ולאחר מכן נשמר בטמפרטורת החדר במיכל אטום מרופד מגבות נייר.