סלק ממולא
גשו לסופר וקנו גבינת גרוייר, פלפל טחון, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו סלק ממולא סלק סלק, סלק הרווארד (סלק אדום חמוץ מתוק), ו סלק כבוש כוכב אניס ג'ינג'ר {+ סלק כבוש קמחי} (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את הסלק לתוך סיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ולאחר מכן להפחית את החום בינוני-נמוך, לכסות, ומבשלים עד רך העור מחליק, על 20 דקות.
מסננים ומאפשרים להתקרר, ולאחר מכן להסיר את העור, ולחתוך שורשים וגבעולים כך ששני הקצוות שטוחים. לגרוף את החלק הפנימי של הסלק באמצעות כף מלון או כף, עוזב על 1/4 אינץ ' בצדדים ובתחתית. הניחו את כוסות הסלק החלולות בצד.
בעוד הסלק מתבשל, מניחים את הבייקון במחבת גדולה ועמוקה, ומבשלים מעל חום בינוני-גבוה, הופך מדי פעם, עד להשחמה שווה, כ -10 דקות.
מסננים את פרוסות הבייקון על צלחת מרופדת בנייר מגבת, ואז מתפוררים.
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
קוביות הנותרות של סלק, ומניחים בקערה גדולה.
מערבבים בגבינת Gruyere, גבינת פרמזן, שמנת חמוצה, בייקון מתפורר, שום, מלח שום, ופלפל עד בשילוב טוב. ממלאים בעדינות כל כוס סלק בתערובת הגבינה.
מקום מלא סלק בתבנית אפייה רדודה.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה ומחוממת דרך, 20 עד 30 דקות.