קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות10
ציון בריאות2
מגזין

עוגת קסטה איטלקית

עוגת קסטה איטלקית
עוגת קסטה איטלקית היא ללא גלוטן ומספק כ 10 מנות. מנה זו מכילה כ 8 גר' של חלבון, 28 גרם של שומן, וסך הכל 433 קלוריות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. . אם יש לך סוכר, שמנת כבדה, גבינת ריקוטה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 19% וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים: קסטה איטלקית, עוגת קסטה, ו עוגת קסטה.

הוראות

1
שלב דומדמניות מיובשות 2 כפות Marsala בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
דומדמניות מיובשותדומדמניות מיובשות
1/2 כוס שמנת מתוקה, ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת1/2 כוס שמנת מתוקה, ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
בואו להשרות במשך 15 דקות.
3
מסננים דובדבנים וחותכים לשמונים; מנקזים על מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
אפיית תלתלי שוקולדאפיית תלתלי שוקולד
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
4
דומדמניות ניקוז.
מרכיבים שתצטרך
דומדמניותדומדמניות
5
במעבד מזון, גבינת ריקוטה פירה, סוכר, 3 כפות Marsala וקרם הקצפה עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק
אינסטנט פודינג לימוןאינסטנט פודינג לימון
1/2 כוס שמנת מתוקה, ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת1/2 כוס שמנת מתוקה, ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
6
העברה לקערה בינונית. מערבבים בעדינות דומדמניות ודובדבנים.
מרכיבים שתצטרך
אפיית תלתלי שוקולדאפיית תלתלי שוקולד
דומדמניותדומדמניות
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
לקלף כל קרום רופף מן העוגה קילו ולהשליך.
מרכיבים שתצטרך
עוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרתעוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרת
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
8
חותכים עוגה פאונד לאורכו לתוך 3 שכבות אופקיות.
מרכיבים שתצטרך
עוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרתעוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרת
9
מניחים שכבה תחתונה על מגש הגשה.
10
מורחים חצי מילוי.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני חמניות נוספיםגרעיני חמניות נוספים
11
מניחים שכבת עוגה פאונד שנייה על גבי מילוי.
מרכיבים שתצטרך
עוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרתעוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרת
12
מורחים הנותרים מילוי מעל. סדר שכבת עוגה פאונד שלישי על גבי מילוי. צדדים חלקים עם מרית גומי. מקררים קסאטה עד מילוי מוצק, על 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
עוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרתעוגת פאונד מוכנה או חבילה אחת (10-3/4 אונקיות) עוגת פאונד קפואה, מופשרת
גרעיני חמניות נוספיםגרעיני חמניות נוספים
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
1
שלב 1/2 גביע שמורות סירופ דובדבן, שוקולד semisweet ו 1/4 כוס Marsala בסיר בינוני כבד. מערבבים על אש נמוכה עד שנמס שוקולד ותערובת חלקה.
מרכיבים שתצטרך
Semisweet שוקולדSemisweet שוקולד
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
1/2 כוס שמנת מתוקה, ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת1/2 כוס שמנת מתוקה, ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת
אפיית תלתלי שוקולדאפיית תלתלי שוקולד
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2
הסר מהחום.
3
מוסיפים חמאה לא מלוחה כמה חתיכות בכל פעם ומקציפים עד מומסים. מקררים ציפוי עד מעובה כדי להפיץ עקביות, ערבוב מדי פעם, כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלחחמאה ללא מלח
סוכריות בגודל ביס של סקיטלססוכריות בגודל ביס של סקיטלס
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
4
גליונות שקופיות של נייר שעווה מתחת לקצוות של קסאטה כדי להגן על צלחת ההגשה. שים 1 ציפוי שוקולד כוס לשקית מאפה מצויד טיפ כוכב בינוני.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).
ציוד שתשתמש בו
300 גרם (11 אונקיות) שוקולד חלב, קצוץ אחיד300 גרם (11 אונקיות) שוקולד חלב, קצוץ אחיד
5
מורחים שאריות ציפוי שוקולד על הצדדים ועל גבי קסאטה. ציפוי צינור בשקית מאפה במערבולות בצדדים ארוכים וברוזטות לאורך הקצוות העליונים של קסטה. להכניס למקרר במשך כמה שעות עד הסט.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).
סוכריות בגודל ביס של סקיטלססוכריות בגודל ביס של סקיטלס
גרעיני חמניות נוספיםגרעיני חמניות נוספים
ציוד שתשתמש בו
300 גרם (11 אונקיות) שוקולד חלב, קצוץ אחיד300 גרם (11 אונקיות) שוקולד חלב, קצוץ אחיד
6
תנו לקסאטה לעמוד בטמפרטורת החדר 20 דקות לפני ההגשה.

יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.

קיאנטי, טרביאנו וורדיקיו הם הבחירה הראשונה שלי לאיטלקית. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Spalletti קיאנטי ריזרב Poggio Reale. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 23 דולר.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
יין ריזרב מעולה זה, המיוצר אך ורק מאחוזת פוג 'יו ריאל, הוא יין קטיפתי חינני עם ניחוחות סנג' ובזים ארציים אופייניים וטעמי פירות בשלים ומאוזנים המקוזזים בנגיעה של אלון.