איך מכינים סושי

זה לא משנה אם אתה אוכל סושי עם חברים ותיקים או בני משפחה; הכנת סושי משלך בבית היא אפשרות הרבה יותר משתלמת מאשר להזמין אותו במסעדה. הכנת סושי בבית היא פשוטה ומהנה; אתה יכול ליצור את הגליל האידיאלי הכולל את כל המרכיבים האהובים עליך וזה לא לוקח הרבה זמן.

מדריך להכנת לחמניות סושי

רק כמה רכיבים, כולל בשר פירות ים כמו סרטנים או סרטנים, רצועות אבוקדו ומלפפון פרוס דק, נדרשים להכנת לחמניות קליפורניה. תצטרכו גם אורז סושי ואצות ים של נורי. אתה יכול לתת לבשר הסרטן מרקם קרמי יותר על ידי שילובו עם קצת מיונז.

אתה יכול להוסיף מלפפון פרוס או גזר וטונה לרשימה החיונית של המרכיבים המועדפים. זכרו שכאשר מכינים סושי, אי אפשר להכין אותו עם כל סוג של אורז ישן. באופן אידיאלי זה צריך להיעשות עם Japonica, אשר מיוצרת בעיקר ביפן וכמה אזורים של קליפורניה ואיטליה. כשמכינים אורז סושי בעבודת יד, רוצים לשאוף לאורז אוורירי שהוא רק קצת דביק אבל לא דביק מדי.

תזדקק לכמה כלים חשובים להכנת סושי:

  • Makisu - מחצלת מתגלגלת עשויה במבוק או פלסטיק
  • סכין חדה
  • עטיפת פלסטיק

שלבים להכנת רול סושי מקליפורניה

להלן השיטה הנפוצה ביותר לגלגול מאקי סושי, המתייחסת לכל סושי מגולגל. ניתן לגלגל את אורז הסושי על גבי רצועת האצות, או להפוך את יריעת הנורי כך שהאורז ייחשף בחלקו החיצוני של הגליל לאחר סיומו.

  1. מקם את מחצלת הבמבוק המתגלגלת על קרש חיתוך כשרצועות הבמבוק זורמות אופקית כלפיך. אם אין לך עדיין מחצלת במבוק, אתה יכול לקנות אחד בזול מאוד. כדאי להניח חתיכת ניילון על גבי מחצלת הבמבוק. לאחר מכן, הניחו דף נורי, או חצי דף, על גבי העטיפה.
  2. על גבי הנורי, לוקחים כדור אורז סושי ומפזרים אותו בצורה אחידה. הימנע משימוש בכמות מוגזמת של אורז. עם תרגול, אתה יכול ללמוד למדוד כמה אורז נחוץ. נשים בערך כוס אורז על כל דף שלם של אצות מיובשות ונשאיר פער קטנטן בחלק העליון של הנורי כדי שתוכלו לאטום את הרולדה. הרטיבו את קצות האצבעות מראש כדי למנוע את היצמדות האצבעות זו לזו בעת פיזור אורז הסושי.
  3. מניחים את הירקות החתוכים דק לבחירה באמצע יריעת האצות היבשות המצופה באורז. היזהר לא לארוז אותו יותר מדי. כל שעליך לעשות הוא להפוך אותו ולמקם אותו כך שהצד הפונה לאורז יהיה כלפי מטה על מחצלת הבמבוק אם אתה רוצה שהאורז יהיה בצד החיצוני של הגליל שאתה יוצר. לאחר מכן, הניחו את שאר המרכיבים על גבי יריעת האצות המיובשות לפי העדפותיכם.
  4. בעדינות, הרם את תחתית המחצלת מעל כדי ליצור את הצורה, הפעל מעט לחץ וצור מהם צינור.
  5. המשך לגלגל עד שרק כסנטימטר מהאצות היבשות נחשפות בחלק העליון. השתמשו בטיפה או שתיים של מים קרים כדי לסגור את הקצוות. כדי להעניק לו יותר מבנה, הדקו את המחצלת מסביב לגליל עד שכולה תהיה באותה רמת אטימות. שימו לב לא להפעיל כל כך הרבה לחץ שהמרכיבים יימעכו או שיתחילו לחלחל החוצה מקצוות המיכל.
  6. מניחים את גליל הסושי על קרש חיתוך. אתה יכול להשתמש בסכין שלך כדי לחתוך אותו בגודל המתאים. בכל פעם שאתם יוצרים פרוסה, הרטיבו את הסכין במעט מים כדי שתוכלו להגיע לחתך נקי. מכל רול אפשר להכין עד שש חתיכות סושי.
  7. מסדרים את חתיכות הסושי בצורה מסודרת ומסודרת על המגשים או צלחות הסושי. אולי תיהנו מהמנה הזו עם קצת וואסבי, ג'ינג'ר כבוש, רוטב סויה, ואם תרצו, מעט דייקון מגורר.

מגוון מתכונים ללחמניות סושי

עכשיו שאתה יודע איך ליצור סושי משלך בבית, אתה יכול לנסות כל אחד מהאפשרויות הבאות בבית בקלות רק על ידי שינוי של כמה מהמרכיבים.

  • טמקי
  • אלסקה רול
  • רול קליפורניה חריף
  • רול סושי סלמון מעושן
  • רול הדרקון

שאלות לבישול סושי

האם יש דרך לאחסן סושי ללילה?

זה לא משהו שאנחנו מעודדים לעשות שכן ככל שתחזיקו את הדגים הטריים זמן רב יותר, כך גדל הסיכוי להתפתחות חיידקים. אם אתם מרגישים שאתם מתמלאים אבל עדיין נותרו מרכיבים, אולי תרצו לאכול את שאר הדג, חתוך דק בסגנון סשימי, שכן עבור רבים, הדג הוא המרכיב החשוב ביותר.

בנוסף, אורז שעבר בקירור הופך שביר ויבש, והוא לא מתחמם היטב; מסיבות אלו, סושי הוא משהו שצריך לצרוך ברגע שהוא מיוצר.

האם יש דרך להכין סושי בלי להשתמש בדגים?

כן, אפשר ללכת לטבעוני על סושי. אתה יכול להשתמש באבוקדו, מלפפונים ומנגו. כולם בחירה מצוינת עבור חלופות דגים.