19 מתכוני אבוקדו כך שלעולם לא תבזבז אחד יותר

אבוקדו הוא פרי טעים ומזין שהפך ליותר ויותר פופולרי לאחרונה. למרות שלעתים קרובות הם נחשבים לירק, אבוקדו מסווג למעשה כגרגרי יער, במיוחד גרגרי יער עם זרע אחד.

יליד מרכז ודרום אמריקה, האבוקדו תורבת במשך מאות שנים ואף היה מרכיב עיקרי בתזונה האצטקית. כיום ניתן למצוא אותם בחנויות מכולת ברחבי העולם. קליפורניה מחזיקה בשיא בייצור הכי הרבה אבוקדו בארצות הברית, עם 90% מהיבול במדינה.

הודות למרקם הקרמי והטעם האגוזי, האבוקדו מהווה תוספת נהדרת למנות רבות. אפשר לאכול אותם לבד או להכין מהם גוואקמולי, סלטים, כריכים ועוד. בנוסף להיותו טעים, אבוקדו עמוס גם בחומרים מזינים כמו ויטמינים B6, C, K ו-E. באופן מפתיע, אבוקדו נושא יותר אשלגן למנה מאשר בננות!

אבוקדו לא רק טעים אלא גם בריא ללב. הבטא-סיטוסטרול באבוקדו מסייע בשמירה על רמות כולסטרול בריאות, החיוניות לבריאות הלב. אבוקדו מכיל גם שומנים חד בלתי רוויים, שהם סוג השומן ה"טוב" שיכול לעזור להורדת רמות הכולסטרול ולשפר את בריאות הלב. בנוסף, הלוטאין והזאקסנטין הקיימים באבוקדו עוזרים לספק הגנה נוגדת חמצון מפני נזקים מאור UV. המשמעות היא שצריכה קבועה של אבוקדו עשויה לסייע בהגנה על הלב והעיניים.

מלבד כל היתרונות הבריאותיים הללו, לאבוקדו יש רמות גבוהות של סיבים. סיבים חשובים לבריאות מערכת העיכול, מכיוון שהם עוזרים לשמור על תנועה חלקה.

אם אתם מחפשים דרכים חדשות ומעניינות לשלב אבוקדו בתזונה שלכם, עיין ברשימת מתכוני האבוקדו שלנו למטה, כדי שלעולם לא תבזבז אחד יותר. מארוחת הבוקר ועד הערב, יש מתכון לאבוקדו לכל ארוחה ביום!