ריזוטו בריח כמהין עם פילו עשוי להיות רק המנה הצדדית שאתם מחפשים. מתאים ל-12 מנות. מנה אחת מכילה 81 קלוריות, 2 גרם של חלבון ו3 גרם של שומן. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו יין, בצק פילו, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 12% המנה הזאת לא כל כך מרהיבה. נסו פלוטס מסוכר על פילו בריח אניס פריך, מרק שעועית לבנה בניחוח שמנת, ו Raviolo עם חלמון ביצה ברוטב פטריות בניחוח מרווה חמאה חומה (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים שמן זית במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
ציוד שתשתמש בו
מחבת
2
מוסיפים בצל; לטגן 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל
3
להוסיף טימין ושום; לטגן 1 דקה. מערבבים באורז; לטגן 1 דקה. מערבבים ביין; לבשל 1 דקה או עד הנוזל נספג כמעט, ערבוב כל הזמן.
מרכיבים שתצטרך
שום
טימין
אורז
יין
4
מוסיפים מים ומלח; מביאים לרתיחה. כיסוי, להפחית את החום, ומבשלים 18 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מים
מלח
5
הסר מהחום. מערבבים בגבינה, חמאה, שמן כמהין ופלפל. מגניב.
מרכיבים שתצטרך
שמן כמהין
חמאה
גבינה
פלפל
6
מחממים תנור ל-37
ציוד שתשתמש בו
תנור
7
מניחים 1 פילו גיליון על קרש חיתוך גדול או משטח עבודה (לכסות את הבצק שנותר כדי לשמור על ייבוש); גיליון מעיל קל עם ספריי בישול. חזור על שכבות עם פילו הנותרים ספריי בישול, מסתיים עם פילו. לחץ בעדינות על שכבות פילו יחד. מעיל קל גיליון פילו העליון עם ספריי בישול.
מרכיבים שתצטרך
תרסיס בישול
בצק
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
8
חותכים שכבות פילו לתוך 24 (1 1/2 אינץ') ריבועים באמצעות סכין חדה או חותך פיצה.
ציוד שתשתמש בו
חותך פיצה
סכין
9
בזהירות במקום 1 ריבוע שכבתי בכל אחד 24 כוסות מאפין מיניאטורי מצופה ספריי בישול; לחץ ריבועים בעדינות למחבת כדי ליצור כוסות.
קיאנטי, טרביאנו וורדיקיו הם בחירות נהדרות לאיטלקית. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא ברון Ricasoli Colledila קיאנטי Classico Gran Selezione. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 85 דולר.