Medames מלא
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל Ful Medames. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 6 . מנה אחת מכילה 215 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. אם יש לכם פתיתי פלפל צ'ילי, מלח, פול מצרי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 72% המנה הזאת די טובה. נסו Ful Medames (מטבל שעועית Fava), ו ארוחת ערב הלילה: Ful Medames (שעועית ארוחת בוקר בסגנון מצרי) (מתכונים דומים).
הוראות
כמו זמן הבישול משתנה בהתאם לאיכות וגיל השעועית, זה טוב לבשל אותם מראש לחמם אותם כאשר אתה מוכן לשרת. מבשלים את השעועית מנוקזת בחלק טרי של מים לא מלוחים בסיר גדול עם המכסה על עד מכרז, הוספת מים כדי לשמור אותם מכוסים, ומלח כאשר השעועית התרככה. הם לוקחים 2-2 1/2 שעות של רתיחה עדינה. כאשר השעועית רכה, לתת את הנוזל להפחית. זה רגיל להוציא מצקת או שתיים של השעועית ולרסק אותם עם חלק מהנוזל בישול, ולאחר מכן מערבבים את זה בחזרה לתוך השעועית. זה כדי לעבות את הרוטב.
מגישים את השעועית בקערות מרק זרועים פטרוזיליה קצוצה ומלווים בלחם ערבי.
העבירו את מרכיבי הרוטב לכולם כדי לעזור לעצמם: בקבוק שמן זית כתית מעולה, לימונים מרובעים, מלח ופלפל, צלחת קטנה עם שום כתוש, אחד עם פתיתי פלפל צ ' ילי, ואחד עם כמון טחון.
השעועית נאכלת נמחצת בעדינות עם המזלג, כך שהם סופגים את הרוטב.
לקלף ביצים קשות-1 לאדם-לחתוך בקערה עם שעועית.
למעלה את השעועית עם סלט מלפפון-ועגבניות קצוץ דק בצל או בצל ירוק פרוס דק. אחרת, לעבור עגול חבורה טובה של בצל ירוק ועגבניות לרבעים ומלפפונים חתוכים למקלות.
מגישים עם רוטב שמנת טחינה (עמוד 6
או סלט (עמוד 67), עם חמוצים ובצל פרוס ספוג בחומץ במשך 30 דקות.
דרך נוספת לשרת את ful medames היא חנוקה ברוטב עגבניות garlicky (ראה עמוד 464).
בסוריה ובלבנון, הם אוכלים ful medames עם יוגורט או גבינת פטה, זיתים, ומלפפונים קטנים.
דרך מסורתית של עיבוי הרוטב היא לזרוק קומץ עדשים אדומות (1/4 כוס) לתוך המים בתחילת הבישול.
בעיראק, שעועית חומה גדולה משמשת במקום אלה המצריים הקטנים, בצלחת בשם badkila, אשר נמכר גם לארוחת בוקר ברחוב.
Reprinted with permission from The New Book of Middle Eastern Food by Claudia Roden, (C) 2000, Knopf