איך לבשל כרוב אדום

אם אתם מחפשים ירק צד בריא, צבעוני וטעים, אולי נציע כרוב אדום. עם הסגול העמוק הנפלא שלו (לא לא להקת הרוק...) הוא מוסיף יותר מסתם טעם לכל כך הרבה ארוחות צהריים וערב חורפיות נהדרות. הדבר הנפלא בבישול עם כרוב אדום הוא שהוא מביא לא רק טעמים עונתיים, אלא עם הגוונים העזים שלו מוסיף צבע למה שיכול להיות תקופה אפורה מאוד בשנה!

מנקודת מבט של אכילה בריאה, יש הרבה על מה להתעודד. סוג הברסיקה הצבעוני הזה מלא במינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון. קצת טריוויה מעניין עבורכם, הצבע הסגול העשיר הוא מאנתוציאנין פלבנואיד עשיר.

קניות של כרוב אדום

אז, כאשר אתה הבא בשוק המקומי שלך, נצל את ההזדמנות לקנות את הירק הצבעוני הנהדר הזה. הטיפ שלנו הוא לבחור כרוב יפה למראה עם עלים חיצוניים טריים. הדבר הגדול בירק הזה הוא שאם הוא נראה טוב, הוא גם יהיה טעים! הופעות, במקרה זה, אינן מטעות! הם גם נשמרים היטב כמה שבועות במקרר או במקום חשוך קריר.

הכנת כרוב אדום

זה פשוט להפליא להכין כרוב אדום. ראשית, קלפו את השכבות החיצוניות של העלים הגדולים שהם האריזה המושלמת של אמא טבע! לאחר מכן יש לשטוף את הכרוב כולו במים ולייבש. שיטת החיתוך הקלה ביותר היא לחתוך את הכרוב לרבעים ולאחר מכן לחתוך את כל חלקי הליבה המיותרים.

האופן שבו אתה קוצץ את הכרוב תלוי באמת במטרות שלך, אם אתה מתכוון להכין סלט, אז קיצוץ דק הוא הטיפ הברור. עם זאת, עבור רוב המנות המבושלות, אם תנסה להכין חתיכות בגודל עקבי, זה יעזור לבשל הכל באופן שווה ובו-זמנית.

שיטות בישול

בין אם אתם שואפים להרתיח או לנסות לקלוע את הכרוב האדום, זה תמיד תענוג להכין, שכן אם לא שוכחים הכל ומבשלים אותו יותר מדי במשך חצי יום, התוצאות בדרך כלל יהיו נהדרות!

כרוב אדום מטוגן:

רכיבים:

  • 1 כרוב אדום בינוני
  • 60 גרם סוכר חום
  • 1 בצל אדום
  • כף חומץ סיידר
  • 100 מ"ל יין אדום
  • כף חמאה
  • 1 מקל קינמון

לשיטה זו עדיף לקצוץ את הכרוב דק. קודם כל, ממיסים כף חמאה נדיבה בסיר בישול הגון ואז מוסיפים את הכרוב ושאר המרכיבים. פשוט מביאים אותו לרתיחה ואז מכסים ומנמיכים את האש. זה יכול להתבשל לאט, ולאפשר לכל הטעמים להתאחד במשך שעה בערך. כל מה שאתה צריך לעשות זה לערבב מדי פעם.

זה ילווה את רוב הבשרים אבל מתאים במיוחד לברווז, חזיר ובשר צבי.

כרוב סיני קלוע

לווריאציה נחמדה למה לא להוסיף קצת צ'ילי, בצל אביבי, כוכב אניס ורוטב סויה לפרשנות הסינית של כרוב קלוע. אפשר 25 עד 30 דקות ואז בערך באמצע הדרך הוסף קצת בצל אביב וקצת שומשום לתוספת עושר. מגישים עם משהו פריך לתחושת הטעם הסיני הנהדרת הזו!

כרוב אדום רותח

באופן טבעי, אתה יכול להרתיח כרוב אדום. כל מה שאתה צריך לעשות הוא להוסיף מעט מלח וחומץ למים שיעזרו לשמר את הצבע הסגול החזק והיפה שלהם. מרתיחים 5 דקות וטועמים, זכרו כמו רוב הדברים זה נחמד אם הוא שומר על מעט קראנצ'יות ומרקם טוב. אז 'רק לבשל' היא הדרך הטובה ביותר להימנע מכרוב רטוב!

יתרונות בריאותיים

זה לא מפתיע שכרוב אדום ארוז מלא בדברים הנכונים. על פי נתונים עדכניים, הכרוב האדום מספק לנו אשלגן, חומצה פולית וויטמין C. כמו כן, אם הכרוב מטוגן קלות אז זה משחרר את כל ה'קרוטנואידים' החשובים המועילים לבריאותנו. יתרון נוסף הוא שכרוב אדום מכיל גם 'איזותיוציאנטים' המעודדים את חיידקי המעיים המועילים מאוד לבריאותנו הכללית.

אל תשכחו מלבד צלייה והרתחה של כרוב אדום זה גם ממש נהדר גולמי כסלט. שימו לב למתכונים של 'סלאו' של כרוב אדום, שעושה שינוי נהדר מהכרוב הלבן והגזר המשמש יותר מדי!