Tsoureki (לחם פסחא יווני)
המתכון Tsoureki (לחם פסחא יווני) מוכן בתוך כ 4 שעות וזה בהחלט עצום צמחוני ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. מנה אחת מכילה 275 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. זה יהיה להיט בחג הפסחא שלך. גשו לסופר וקנו מלח, גרידת תפוז, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: לחם פסחא יווני [Tsoureki], לחם פסחא יווני (Tsoureki), ו לחם פסחא יווני-Tsoureki.
הוראות
מערבבים את השמרים לתוך החלב, יחד עם הסוכר, מלח וקמח ולתת לשבת במשך 10 דקות.
מערבבים את המים, חמאה, ביצים, סוכר, mahlep, גרידת מסטיק ותפוז לתערובת השמרים.
מערבבים את הקמח לתוך תערובת השמרים עד שהוא יוצר בצק.ללוש את הבצק.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומניחים להכפיל את גודלו המקורי, כ -2 שעות.אגרוף הבצק למטה, לחתוך אותו 6 חלקים וליצור 2 צמות.
מניחים את הצמה על גיליון אפיית גריז ולתת לעלות להכפיל את גודלו המקורי, על 1 שעה.
אופים בתנור שחומם מראש 177° עד חום זהוב, על 20-30 דקות.