קושימומחה
מוכן ב13 שעות
מנות8
ציון בריאות21
מגזין

גירוס עם צנון צזיקי

גירוס עם צנון צזיקי
ג'ירוס עם צזיקי צנון הוא מתכון ים תיכוני שמגיש 8. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 36 גרם חלבון , 29 גרם שומן ובסך הכל 588 קלוריות . , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. המתכון הזה של Foodnetwork דורש מיץ לימון, צנון, מלח ופלפל וחרדל דיז'ון. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 13 שעות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . נסו ג'ירוס טלה עם רוטב צזיקי , גירוס עוף עם רוטב צזיקי וג'ירוס עוף בגריל עם צזיקי (מתכונים דומים).

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מערבבים את היין, מיץ הלימון, שמן הזית, השום, גרידת הלימון, האורגנו, הרוזמרין והפלפל בבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
צווארי עוףצווארי עוף
פחיות) מרק עוף דל נתרןפחיות) מרק עוף דל נתרן
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
יוצקים מחצית מהתערובת על הטלה והופכים לציפוי מלא. מכסים ומשרים במקרר לפחות 8 שעות ועד 24 שעות. מקררים את התערובת שנותרה כדי להשתמש בו לטיסה בזמן שהבשר מתבשל.
מרכיבים שתצטרך
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3
שעה לפני הצלייה מוציאים את הטלה מהמקרר ואת המרינדה ונותנים לשבת בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
4
מחממים מראש גריל גז או פחמים עם חיבור רוטיסרי לחום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
5
מפזרים את כל הטלה במלח ופלפל ומצמידים את הטלה לרוטיזרי לפי הוראות היצרן.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
6
מגלגלים וקושרים עם חוט קצבים במרווחים של 1 אינץ'. צולים עד שהכבש מגיע לטמפרטורה פנימית על מדחום בשר של 170 מעלות פרנהייט, שעה 15 דקות עד שעה 30 דקות עבור גריל גז, ושעה 45 דקות עד שעתיים עבור גריל פחמים. זמן הבישול יהיה תלוי בסוג הגריל ובמידת החום של הפחמים שלכם. מבסו את הבשר לעתים קרובות בתערובת היין השמורה.
מרכיבים שתצטרך
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
חוט קצביםחוט קצבים
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
7
מוציאים מהרוטיסרי, מניחים על קרש חיתוך גדול ומניחים 15 דקות.
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
8
פורסים את הטלה לרוחב הגרגר לפרוסות נייר דקות.
מרכיבים שתצטרך
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
9
מניחים מספר פרוסות טלה במרכז כל לחם שטוח, מעליהם כמה עגבניות שזיפים בגריל, מטפטפים את הוויניגרט, מפזרים מעל אורגנו טרי ומעליהם צנון צזיקי.
מרכיבים שתצטרך
אורגנו טריאורגנו טרי
עגבניות שזיףעגבניות שזיף
ויניגרטויניגרט
לחם שטוחלחם שטוח
צזיקיצזיקי
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
10
מחממים גריל לבינוני-גבוה.
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
11
מברישים את העגבניות בשמן ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים. צולים עד שהם מעט חרוכים ורכים. הופכים וצולים את הצד השני עד שהוא מעט חרוך ורך.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
12
מקציפים את החומץ, מיץ הלימון, החרדל, הדבש ומלח ופלפל. טורפים לאט את שמן הזית עד לקבלת אמולסיה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
מלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דקמלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דק
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
13
מניחים את הצנוניות והבצל במסננת בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
14
מניחים מעל צלחת קטנה ומניחים מעל קערה למשך 30 דקות כדי לנקז את הנוזלים.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
15
מעבירים את תערובת הצנון המנומקת לקערה בינונית ומוסיפים את היוגורט, השום, השמיר, גרידת הלימון, המלח והפלפל. מכסים ומקררים לפחות 30 דקות ועד יום אחד לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
חבילת עוגת שכבות וניל קפואהחבילת עוגת שכבות וניל קפואה
שמירשמיר
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)

מרכיבים

01 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.נקניקיית חזיר לא מכוסהנקניקיית חזיר לא מכוסה8ריבס, קצוץ טרי או קפואפלפל שחור טחון טריפלפל שחור טחון טרי8ריבס, קצוץ טרי או קפואשמן קנולה, לצלייהשמן קנולה, לצלייה2(חוֹרֶף)חרדל דיז'וןחרדל דיז'ון2(חוֹרֶף)שמיר טרי קצוץשמיר טרי קצוץ3ציפורןשום, קצוץ דקשום, קצוץ דק8ציפורן1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה1506 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקיוגורט יוונייוגורט יווני1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)r honeyr honey01 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד8ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח כשרמלח כשר1kgsרגל טלה ללא עצמות (אודותרגל טלה ללא עצמות (אודות1226 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמיץ לימון סחוט טרימיץ לימון סחוט טרי2(חוֹרֶף)מיץ לימון סחוט טרימיץ לימון סחוט טרי1גרידת לימוןגרידת לימון11 קילו קישואים,כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים1086 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2166 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשמן זית יווני אקסטרה בתולה, ועוד לטפטוףשמן זית יווני אקסטרה בתולה, ועוד לטפטוף1השארמ 3 ענפים גדולים אורגנו, ועוד להגשהמ 3 ענפים גדולים אורגנו, ועוד להגשה8ריבס, קצוץ טרי או קפואלחם שטוח או כיסים פיתות, התחמם על הגריל, להגשהלחם שטוח או כיסים פיתות, התחמם על הגריל, להגשה8עגבניות שזיף, הקצוות הוסרו, פרוס לתוך סיבובים עבים מאודעגבניות שזיף, הקצוות הוסרו, פרוס לתוך סיבובים עבים מאוד87אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)צנון מגורד דקצנון מגורד דק0smallsבצל אדום, מגורד דקבצל אדום, מגורד דק6(חוֹרֶף)1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1השארמ 3 ענפים גדולים רוזמריןמ 3 ענפים גדולים רוזמרין8ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי4806 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה

יין מומלץ: 1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה, משקה אלכוהולי, מרכיב, קטגוריית מוצרי מזון, (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות), יין לבן יבש, אבקת זרעי אהבה, יכול אפרסקים, סחוט, סוג פריט בתפריט, Moschofilero, Asyrtiko, Agiorgitiko

יין לבן, משקה אלכוהולי ומרכיבים הם בחירה מצוינת עבור ג'ירוס. אם בא לך ללכת ליוונית עם האוכל היווני שלך, assyrtiko ומוסקופילר הם שניהם יינות לבנים מקסימים לשילוב עם עוף, פירות ים וכו'. Agiorgitiko הוא אדום בעל גוף מתאים לבשרים צלויים וטלה. המומו סוביניון בלאן עם דירוג 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 15 דולר לבקבוק.
מומו סוביניון בלאן
מומו סוביניון בלאן
מציג אף מורכב עם ניחוחות של פירות טרופיים, תווים עשבוניים ורמז לקסיס. התסיסה הטבעית מוסיפה איכות עשירה ומרקם לחך, עם תווים עדינים של גרידת לימון ופסיפלורה. הגימור פריך ויבש. טעים עם כל סוגי פירות הים וסלטי הקיץ, או ליהנות בפני עצמו כאפריטיף מרענן.