אורז עדשים ואפיית ירקות
ייתכן שאורז עדשים ואפיית ירקות הוא בדיוק המתכון שאתם מחפשים. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון טבעוני זה, ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, הפועל על בסיס לקטוביה, מכיל 252 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -2 גרם שומן למנה. תמורת 60 סנט למנה , מתכון זה מכסה 15% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. מתכון זה מ-Allrecipes דורש רוטב עגבניות, אורז, מים וקישואים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון אורך כשעה ו-15 דקות . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 63% . נסו את המבורגרים הצמחוניים עם עדשים , מרק עדשים צמחוני ואפיית ירקות קיצית (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את האורז וכוס מים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.
מניחים עדשים בסיר עם כוס וחצי המים הנותרים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות, או עד שהן רכות.
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט (175 מעלות צלזיוס).
מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומערבבים פנימה את הבצל והשום.
מערבבים פנימה עגבנייה, סלרי, גזר, קישואים וחצי מרוטב העגבניות. מתבלים בחצי בזיליקום, חצי אורגנו, חצי כמון, מלח ופלפל. מבשלים עד שהירקות רכים.
בתבנית קדירה, מערבבים את האורז, העדשים והירקות. מפזרים מעל את רוטב העגבניות שנותר, ומפזרים את הבזיליקום, האורגנו והכמון שנותר.
אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהבצק משחים.