המדריך להכנת ירקות על האש

רובנו לא אוכלים מספיק ירקות. קלח תירס לא ממש נחשב כאשר יש מגוון כל כך רחב וזמין. בעיקרון, אנחנו לא צולים מספיק ירקות על האש. כולנו צריכים לשאוף להגדיל את כמות הירקות בתזונה שלנו. ואיזו דרך טובה יותר להכין ירקות מאשר על האש! אל תדאגו אם אתם לא בטוחים איך עושים את זה, במדריך זה נלמד אתכם כל מה שצריך לדעת.

המדריך האוניברסלי שלנו להכנת ירקות על האש

קבלו קורס ריענון מזורז לכל מי שמעוניין להכין ירקות על האש. בין אם אתם מתכננים ארוחה ענקית לכל המשפחה או רק לצלות ירק אחד עבורכם, בכל מקרה אנו נדריך אתכם עם עצות 'עשה ואל תעשה' וכל מה שנדרש לבישול מושלם. אנו גם נדריך אתכם מה לעשות לאחר סיום הצלייה.

נתחיל בסקירה כיצד להכין סוגים מסוימים של ירקות לפני שמניחים אותם על הגריל. ככל שתאפשרו יותר שטח פנים שעליו יהיו לירקות סימני חריכה של גריל, כך תיהנו מיותר טעם. זה גם יקל עליכם להזיז את הירקות על הגריל.

קודם כל פלפל. יש להסיר את הזרעים ולחלק אותם לרבעים. בצל, התחילו בקילוף ובחיתוך לרבעים דרך השורש, כך הם לא יתפרקו, מה שעלול לגרום לצריבה בקצוות. דלעת וקישואים יש לחתוך לאורך ולחלק אותם לנתחים בשרניים, סוג של נתחי סטייק מלבניים. פטריות, מסירים את הגבעול ואז צולים את כל הכובע, ואם הוא גדול מדי, חותכים לשניים. לבסוף עגבניות, העגבניות המושלמות לגריל הן קטנות ועדיין מחוברות לשריג (ענף), הן אידיאליות לסוג כזה של בישול והשריג עוזר להסרת כל העגבניות מן הגריל במכה אחת. אל תשכחו שהדבר הראשון שצריך לדאוג לו הוא גריל נקי, לאחר מכן יש להבריש את כל הירקות עם שמן לבחירתכם. כל זה כדי למנוע הידבקות וכאב ראש.

זמני בישול – כמה זמן לוקח לצלות ירקות על הגריל?

הגודל והצורה הם הגורם העיקרי המשפיע על זמני הבישול. כמו כן, לרוב הגרילים יש אזורים חמים ואזורים קרים יותר וזה משהו שניתן להשתמש בו לטובתנו. בעיקרון, ירק בשרני וגדול יותר יונח על האזור החם וירקות קלים יותר, הנוטים יותר לצריבה, יונחו מסביב במקומות הקרירים יותר. חשוב להשאיר את הנתחים הבשרניים והעבים יותר במקום אחד בלי לגעת בהם למשך שלוש עד ארבע דקות כדי לקבל סימני גריל נהדרים לפני שהופכים אותם. לפלפלים ולבצל נדרשות שמונה עד עשר דקות בישול. דלעת, קישואים, חצילים ופטריות דורשים שבע עד שמונה דקות לצלייה. אספרגוס, בצל ירוק ועגבניות ארבע עד שש דקות. שלוש עד ארבע הדקות הראשונות לקבלת סימני גריל כלולות בזמני הצלייה המצוינים כאן.

אל תחששו להעביר את הירקות ממקום למקום על פני הגריל אם הם הופכים שחומים מדי או לא מתבשלים באותו קצב כמו האחרים. נסו לחוש את הגריל. השימוש במלקחיים ובתרווד כדי להזיז פריטים קל יותר ויגרום פחות נזק, מה שימנע מהירקות להתפרק.

כיצד להגיש ירקות על האש

ירקות בגריל זקוקים למעט מלח, כמה טיפות מיץ לימון וזילוף דק של שמן זית כדי להוציא את הטעמים הטבעיים והרעננות שלהם. הקפידו לעשות זאת ישר עם ההסרה מהגריל מכיוון שהחום יעזור לספיגה. אל תהססו להכין רוטב או צ'ימיצ'ורי, אפילו פסטו תוצרת בית יהיה נהדר יחד עם הירקות הטריים בגריל.

אל תזרקו שום דבר, יש הרבה שימושים לשאריות. אלה יכולות להיות תוספת מושלמת לסלט, תוספת לפיצה או שדרוג של מנת פסטה בריאה באמצע השבוע. תנו לדמיון שלכם להתפרע עם עוד רעיונות יצירתיים. זכרו שאנו מנסים להוסיף ירקות בריאים לתזונה שלנו.

6 דברים חשובים בצלייה ביתית

  1. מדחום מהיר. אמנם זהו לא כלי חובה עבור ירקות, אך הוא חיוני לעונת הצלייה. ישנם דגמים רבים בשוק שיכולים להתחבר לטלפון או בסיסיים יותר עם צג דיגיטלי.
  2. מלקחיים כבדים. אם תשקיעו במלקחיים טובים זה ישתלם לכם בזמן הבישול.
  3. רשת לגריל. היא לוכדת מיצים בחריצים שם הם נשרפים ומוסיפים טעם לירקות. היא גם מונעת התלקחות.
  4. סלסלת פחם. סלסלת פחם (Charcoal basket) מאפשרת שליטה מלאה על המיקום של האזורים החמים והקרים על הגריל. זוהי הרמה הבאה בבישול על הגריל ופריט שבהחלט ירשים את האורחים.
  5. סלסלת ירקות. פריט חובה לצליית ירקות. סלסלת הירקות (veggie basket) היא אביזר ייעודי לצליית ירקות העשוי מתכת, המקצר את זמני הבישול ומפחית בלגן על פני הגריל. בנוסף, אם יש לכם אורחים עם דרישות תזונתיות מסוימות זה ימנע מהירקות לגעת בבשר על הגריל.
  6. כלי ניקוי טוב. יש הרבה כאלה בשוק והשקעה באביזרים איכותיים תחסוך לכם הרבה זמן. זכרו שאי אפשר להתחיל בעבודה עד שהאזור נקי ויהיה הרבה יותר נחמד לגשת לגריל נקי בפעם הבאה שתרצו להשתמש בו.