אורז עדשים ואפיית ירקות
אם יש לכם בערך שעה ו-15 דקות לבלות במטבח, אורז עדשים ואפיית ירקות עשוי להיות מתכון מרהיב ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, צמחוני אובו-לקטו-אובו וטבעוני שכדאי לנסות. מנה אחת מכילה 252 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -2 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-6 מנות . הוא מתאים גם כמתכון זול. 65 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. מתכון זה מ-Allrecipes דורש עגבנייה, גזר, אורז ובזיליקום. עם ציון spoonacular של 82% , המנה הזו מעולה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו המבורגרים ירקות עדשים , מרק עדשים ירקות ואפיית ירקות קיצית .
הוראות
מניחים את האורז וכוס מים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.
מניחים עדשים בסיר עם כוס וחצי המים הנותרים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות, או עד שהן רכות.
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט (175 מעלות צלזיוס).
מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומערבבים פנימה את הבצל והשום.
מערבבים פנימה עגבנייה, סלרי, גזר, קישואים וחצי מרוטב העגבניות. מתבלים בחצי בזיליקום, חצי אורגנו, חצי כמון, מלח ופלפל. מבשלים עד שהירקות רכים.
בתבנית קדירה, מערבבים את האורז, העדשים והירקות. מפזרים מעל את רוטב העגבניות שנותר, ומפזרים את הבזיליקום, האורגנו והכמון שנותר.
אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהבצק משחים.