סוגי הבשר השונים

בני אדם נהנו לאכול בשר מאז תחילת הזמן. כיום, אנשים נהנים לעתים קרובות מבשר בקר, כבש, חזיר וסוגים שונים של עופות כמו עוף והודו. עם זאת, ישנם סוגים רבים נוספים של בשר הנצרכים באופן קבוע כגון ארנב, ברווז ועיז. במאמר זה, נעבור על הבשרים הנצרכים ביותר כדי ללמד אותך קצת על כל אחד מהם.

מה זה בשר?

בהקשר זה, בשר פירושו החלקים של בעל חיים שבני אדם אוכלים. הוא כולל את הבשר, השומן, השרירים והחללית (כבד, כליות, לשון וכו'). בשר מתואר לעתים קרובות כאדום או לבן. בדרך כלל, בשרים אדומים הם אלה שהם אדומים לפני הבישול, כמו בשר בקר, כבש ובשר צבי. בעוד שבשר חזיר בצבע בהיר יותר, גם הוא מסווג כבשר אדום. בשר לבן מכיל פחות מיוגלובין (חלבון עשיר בברזל שנותן לבשר את צבעו האדום) מאשר בשר אדום, והוא משמש בדרך כלל לתיאור עופות.

בשר לבן

ברוב המדינות, בשר לבן זול יותר ולכן הוא נצרך יותר. עוף הוא כנראה צורת הבשר הנאכלת ביותר על פני כדור הארץ. הם מגוונים, דלים בשומן וקלים לגידול.

ישנן דרכים רבות ושונות לבישול עוף, ניתן לצלות, לאדות, לצלות, לטגן, וכן הלאה. חזה עוף נחשב באופן נרחב לאחד הבשרים הבריאים ביותר שתוכלו לצרוך. עוף הוא גם מקור מצוין לחלבון.

הודו הוא עוד בשר לבן פופולרי. הציפורים גדולות, מה שאומר שיש הרבה מה לאכול, והוא מכיל פחות קלוריות מעוף והרבה חלבון רזה. בשר הודו מעט יבש יותר מזה של עוף, מה שהופך אותו לפחות פופולרי, אבל כשהוא מבושל כמו שצריך, הוא טעים.

בשר ברווז כהה בהרבה מזה של תרנגולות או הודו, אבל זה עדיין בשר לבן. הברווז פופולרי מאוד במטבח הסיני, אך הוא נמצא גם במטבחים רבים אחרים וישנן מספר דרכים להכנתו. ברווז הוא מקור מצוין לחומרים מזינים כולל חלבון, ברזל, סלניום וזרחן. החיסרון היחיד הוא שמדובר בציפור שמנה מאוד.

אווז הוא כנראה הצורה הפחות אכלה של בשר לבן, אבל כאשר אתה יכול למצוא אותו, זה פינוק אמיתי. הבשר עצמו הוא מקור מצוין לחלבון, אך העור שומני מאוד. אווז הוא גם מקור טוב לויטמין B6, ניאצין, ריבופלבין, ויטמין B12, ברזל, אשלגן, אבץ, נחושת וסלניום.

בשר אדום

בשר אדום נצרך בכל העולם, לעתים קרובות מאוד בצורה מעובדת. כאן נבחן את הצורות השונות של בשר אדום לא מעובד.

בשר בקר הוא בקלות אחד מהבשר האדום הנצרך ביותר. יש הרבה חיתוכים ודרכים לשימוש בו. למשל, ישנם סוגים שונים של סטייק, ניתן לטחון את הבשר להמבורגרים, להשתמש בו לתבשילים וכדומה. בשר עגל הוא צורה נוספת של בשר בקר, בשר העגלים. במידה, בשר בקר בריא מאוד ואחד המקורות הטובים ביותר לברזל, ויטמין B12 ואבץ.

ממש למעלה עם בשר בקר בפופולריות הוא בשר חזיר. למרות שצבע חזיר נראה בהיר מאוד והופך לבהיר יותר בעת בישולו, הוא עדיין נחשב כבשר אדום. בשר חזיר זול ועתיר חלבון, מה שהופך אותו לתפוצה מאוד רחבה. החומרים המזינים המדויקים ישתנו לפי החתך. באופן כללי, שקדים הם הנתח הבריא ביותר, ואחריו צלעות וספייריבס. ככלל, בשר חזיר במתינות יכול להיות בריא, אבל יותר מדי בשר חזיר עתיר שומן עלול להוביל לבעיות בריאותיות.

נתח כבש רזה נחשב לאחת הצורות הבריאות ביותר של בשר אדום שניתן לאכול, מכיוון שהוא מקור חשוב לחומצות אמינו חיוניות וחלבון באיכות גבוהה. בשר כבש דומה מאוד; זה רק בשר של כבשה בוגרת. אחת הסיבות מדוע כבש הוא בריא היא שהם בדרך כלל גדלים בחוץ ומזינים אותם בתזונה טבעית ובריאה של דשא.

ארנב הוא בשר אדום עשיר בחלבון וחומרי תזונה. זה בשר ציד אבל ארנבות גדלות גם בבית בשביל הבשר שלהם. ניתן לבשל ארנב בדרכים רבות, אך הוא משמש לרוב להכנת תבשילים דלים בקלוריות. ארנב למעשה טוב יותר עבורך מאשר בשר בקר או חזיר בשל השומן הנמוך שלו ותכולת המינרלים והחלבון הגבוהה שלו.

בשר צבי, בשר צבי, בריא מאוד כיוון שהוא רזה. עם זאת, זה בשר יקר מאוד, ולכן הוא לא נצרך לעתים קרובות מאוד. דבר נהדר בבשר צבי הוא שהוא דל בשומן אך עשיר בטעם. יתרון נוסף הוא שהוא עמוס בחלבון.

אולי הצורה הפחות נצרכת של בשר אדום, בוודאי במערב, היא בשר עיזים. הוא מכיל פחות שומן מבשר בקר וניתן להגיש אותו בצלי, תבשילים, בגריל ובקארי. יתר על כן, לעזים יש פחות קלוריות מאשר בשר חזיר ובשר בקר, אך באותה מידה חלבון, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת אם אתה יכול להשיג את זה.