שיטות בישול בסיסיות שכולם צריכים להכיר

אף אחד לא נולד יודע לבשל אבל זה משהו שרובנו המכריע יצטרכו ללמוד בשלב מסוים. בהתחלה, זה יכול להיראות קצת מהמם; אתה תיתקל בכל סוגי הטרמינולוגיה והטכניקות שאולי אין לך מושג לגביהן. כדי לעזור לכם להתחיל, ריכזנו עבורכם מדריך לשיטות הבישול הנפוצות ביותר.

אֲפִיָה

אפייה היא שיטת בישול המשתמשת בחום יבש ולעתים קרובות נעשית בתנור. החום העקיף מהתנור מבשל את כל הצדדים של האוכל באופן שווה ומשאיר את החלק החיצוני חום תוך שמירה על הלחות הפנימית. אמנם יש חריגים, אבל האפייה נעשית בדרך כלל בחום בינוני. מזונות אופייניים שנאפים כוללים לחמים, עוגות ומאפים, אם כי זה יכול לחול גם על ירקות כמו תפוחי אדמה וחזה עוף.

קְלִיָה

לא להתבלבל עם אפייה, צלייה היא שיטה נוספת בחום יבש שנעשה בתנור. בדרך כלל אנשים יצלו בשר או ירקות בחום נמוך, למשל הודו ופריים ריב, או בטמפרטורות גבוהות, כמו נבטי בריסל וירקות אחרים.

טיגון במחבת

הטיגון במחבת נעשה עם מחבת חמה. מוסיפים שומן כך שהמחבת מצופה, אבל זה נעשה בחום נמוך יותר משיטות כמו הקפצה או צריבה. מזונות מטוגנים במחבת נוטים להיות גדולים יחסית, כמו עוגות סרטנים, והם מבושלים עד שהם משחימים בצד אחד ואז הופכים.

טיגון בשמן עמוק

זוהי שיטת בישול שבה האוכל שקוע לחלוטין בשומן חם. זה מביא למראה חיצוני פריך ופנים מבושל לחלוטין. הדוגמה המפורסמת ביותר היא כנראה עוף מטוגן.

צְלִיָה

צלייה היא אחת משיטות הבישול הקלות ביותר. אתה מניח את האוכל על גריל שנמצא מעל מקור חום, כגון גחלים או גז. הגריל מחומם ואז זה מבשל את האוכל (תוך השארת קווי הגריל החרוכים). קל לצלות אוכל כמו המבורגרים, סטייקים ועוף, אבל אפשר גם לצלות ירקות ועוד.

צלייה

זו כמעט גרסה הפוכה של הצלייה. זה דורש מקור חום חם מאוד שמגיע מלמעלה. הוא מושלם כשרוצים מנה עם חלק עליון שחום ופריך, כמו קציץ בשר, סלמון מזוגג או גבינת מקרוני. בדרך כלל זה נעשה בתנור על ידי שינוי ההגדרות. הצלייה לוקחת מעט מאוד זמן, אז הקפידו להקפיד על האוכל כדי שלא יישרף.

צורב

צריבה היא דרך מהירה מאוד לבישול מזון שנעשה עם מעט מאוד שומן על אש גבוהה. זה נותן לאוכל מבחוץ חום ומקורמל מבלי לבשל את הפנים במלואו. אנשים רבים יצרבו טונה או סטייקים, ויעניקו להם צבע חום מבחוץ ובפנים מדיום-רייר.

מטגנים

זה כולל בישול מזון בשכבת שומן דקה על אש בינונית-גבוהה עד גבוהה במחבת. המאכלים מבושלים עד שהם רכים. הקפצה עובדת היטב עבור ירקות ירוקים כגון אספרגוס וברוקולי, כמו גם דגים. זהו תהליך מהיר מאוד, אז הקפידו לצפות באוכל בקפידה.

ציד

צייד כרוך בהטבלה מלאה של מזון בנוזל שהוא בין 160F ל-180F. האוכל נשאר בנוזל עד שהוא רך ומתבשל. זוהי שיטה טובה לשימוש עבור מזון עדין כגון עוף, דגים, פירות כמו אגסים וביצים.

רְתִיחָה

מזון מבושל בדרך כלל במים בסיר או במחבת ברגע שהמים מגיעים לסף רתיחה. בדרך כלל האוכל שקוע לחלוטין עד לבישול ולאחר מכן מרוקן. מזונות מבושלים בדרך כלל כוללים פסטה, תפוחי אדמה וביצים.

מבעבע

זוהי שיטה שנשענת על לחות וחום, כמו צייד, אך היא דורשת מהנוזל להיות חם יותר. זה לא צריך להיות כל כך חם שזה רותח, אבל צריכות להיות בועות קטנטנות על פני השטח. מרקים ותבשילים מבושלים לרוב לתקופות ארוכות, וכך גם רטבים כמו בולונז.

מהביל

אם אתה מאדה מזון, תחילה עליך להרתיח נוזלים בסיר ולאחר מכן להניח את האוכל בכלי נפרד, כגון סלסילת אדים, מעל הנוזל הרותח. האדים העולים מהנוזל יבשלו את האוכל. ניתן לאדות ירקות רבים, כמו ברוקולי וגזר, וזה יכול לעבוד גם לפירות ים כמו סלמון.

הלבנה

זה דומה לרתיחה. ראשית, הרתיחו סיר מים ולאחר מכן לטבול את האוכל ולבשל אותו. ההבדל הוא שהאוכל נמצא רק בנוזל לכמה רגעים, כדי לבשל אותו חלקית. לאחר מכן אתה שם את האוכל באמבט קרח כדי למנוע ממנו להתבשל יותר. אנשים מרבים להלבין ירקות כמו אספרגוס, שעועית ירוקה, ברוקולי וגזר.

בישול

זוהי שיטת בישול בשני חלקים שדורשת קודם כל להקפיץ או לצרוב פריט בכמות קטנה של שומן חם כדי להשחים את החלק החיצוני ולאחר מכן להרתיח אותו בנוזל על אש נמוכה במשך זמן רב. זה אופייני למאכלים כמו צלי סיר, צלעות קצרות ושוקי טלה.