כיצד להשתמש בטחינה

הטחינה מושכת יותר ויותר תשומת לב. זו אולי רק משחה פשוטה עשויה משומשום, אבל היא מרכיב מפתח במטבח המזרח התיכון והים תיכוני ואנשים מוצאים לה כמה שימושים יצירתיים באמת בבישול שלהם. מחוץ למזרח התיכון, הטחינה החלה להיות פופולרית לראשונה בבריטניה, והשיגעון התפשט מאז לארה"ב, שם הטחינה הפכה לנושא של ספרי בישול פופולריים רבים.

מה זה טחינה?

עדיף לחשוב על טחינה כעל חמאת שומשום. אם אתם קונים טחינה באיכות גבוהה, אז צריך לרשום רק מרכיב אחד, שומשום קלוי. הטעם אינו מתוק כמו של רוב חמאות האגוזים, ואנשים רבים משתמשים בו באותו אופן שבו היו משתמשים בחמאת בוטנים, או אפילו פשוט אוכלים אותה ישר מהכף. טחינה היא מרכיב עיקרי במזונות רבים, כגון חומוס, באבא גנוש וחלבה, ממתק מזרח תיכוני.

לא אמורה להיות לך שום בעיה לקנות טחינה ברוב חנויות המכולת הגדולות. יש הרבה מותגים מצוינים וייתכן שגם תיתקלו בכמה מותגי פרימיום שלוקחים את זה לשלב הבא. בנוסף לטחינה רגילה אפשר למצוא גם גרסאות מעושנות, טחינה בטעם סלק ועוד הרבה.

איך לבשל עם טחינה

לא באמת צריך לבשל עם טחינה, אפשר פשוט לאכול אותה ישר מהצנצנת או למרוח על לחם. עם זאת, הוא רב תכליתי, וכפי שכבר צוין, הוא חלק חיוני בחומוס, יחד עם חומוס, שום ומיץ לימון. הנה כמה רעיונות נוספים למה שאפשר לעשות עם טחינה.

רוטב סלט טחינה

אם יש לך ויניגרט טוב, אז תצטרך מתחלב שיחזיק אותו יחד. אנשים רבים משתמשים בחרדל דיז'ון לשם כך; עם זאת, אפשר גם להשתמש בטחינה. התוצאה היא רוטב אגוזים יותר בטעם נפלא עם ירקות. אתה יכול למצוא בקלות מתכונים לרוטב לסלט טחינה, שרובם כוללים לימון ושום, וזה באמת יכול להפוך סלט.

בראוניז טחינה

יש מספר עצום של מתכוני בראוני טחינה בסביבה, אבל גם אם לא תעקבו אחר אחד מהם, תוכלו פשוט לערבב כמה כפות טחינה עם סירופ מייפל או נקטר אגבה כדי להכין תוספת לבראוניז האהובים עליכם. לאחר ששפכת את בלילת הבראוניז שלך לתבנית, פשוט שים את המשחה על החלק העליון שלה וסובב אותה לפני שמכניסים אותה לתנור לאפייה.

רוטב טחינה

אם אתם נהנים מהטעם של ירקות קלויים כמו כרובית או חציל אז תאהבו אותם ברגע שתוסיפו קצת רוטב טחינה מעל. חפשו מסביב למתכוני כרובית צלויים עם טחינה, או כל ירק אחר לבחירתכם. רוטב טחינה לא מוגבל לירקות, אפשר להשתמש בו גם על עוף ועוד. ברגע שתתחיל להתנסות, בטוח שיש לך הרבה רעיונות משלך.

שייק טחינה

תכונה נהדרת נוספת של טחינה היא שהיא מקור טוב לחלבון, ברזל וסיבים. זה הופך אותו למרכיב המושלם לשייק בוקר. אתה יכול להוסיף בננות קפואות, תמרים מגולענים וחלב שקדים או סויה כדי להתחיל את היום שלך בצורה מצוינת.

גלידת טחינה

זה אולי נשמע מוזר, אבל יש מתכון נפלא של שלושה מרכיבים לגלידת טחינה מ-The Chatelaine Kitchen. כדי להכין אותו תצטרך:

  • 1 כוס שמנת 35%.
  • 1/2 פחית חלב מרוכז ממותק של 300 מ"ל
  • 2-4 כפות טחינה

לאחר מכן כל מה שאתה צריך לעשות הוא להקציף את השמנת בקערה בינונית באמצעות מיקסר חשמלי על בינוני עד שנוצרות פסגות רכות, שאמורות להימשך רק 2 עד 4 דקות. לאחר מכן מנמיכים את המהירות לנמוכה ומקציפים פנימה את החלב המרוכז הממותק והטחינה עד שהם פשוט מתאחדים. התערובת צריכה להיות חלקה ואוורירית. כל מה שנותר הוא לשים אותו בכלי שניתן לסגור מחדש ולהקפיא למשך 6 שעות.

רוטב טרטור

לא הרבה אנשים שמעו על רוטב טרטור, אבל זה רוטב רב תכליתי מעולה שטעים במיוחד לטבילת עוף בגריל או ירקות מאודים, וכמובן שאפשר להכין אותו עם טחינה. כל שעליך לעשות הוא להוסיף 4 שיני שום טחונות ל-1⁄2 כוס טחינה, 1⁄2 כוס מיץ לימון, ו-1⁄4 כוס פטרוזיליה ולאחר מכן להקפיץ אותה במעבד מזון עד שהיא מתאחדת. אתה בטוח תתרגש מהתוצאות.

בורגרים סומסום כפולים

כולנו אכלנו לחמניות שומשום בשלב זה או אחר, אבל אפשר להוסיף טחינה לתערובת לקבלת אפקט השומשום הכפול. טחינה הולכת בצורה מבריקה כתבלין לבשרים; בשימוש ישר או משופר עם מעט מיץ לימון ופפריקה מעושנת. כל שעליך לעשות הוא למרוח אותו על ההמבורגר שלך ואולי להוסיף קצת גבינת פטה ומלפפונים להמבורגר השומשום הכפול בנושא ים תיכוני.

סלט פסטה

אתה כנראה משתמש במיונז בסלט הפסטה שלך, אבל אם אתה רוצה שינוי, אז אתה יכול להחליף אותו בטחינה. טחינה יכולה להוסיף מרקם מצוין לסלט פסטה; הוא מצפה אותו היטב מבלי להיות כבד מדי. זה גם משתלב יפה עם לימון וחומץ. והכי חשוב, זה מתאים לכל הדיאטות, אז כולם ליד השולחן צריכים להיות מרוצים.

מוסיפים טחינה למרק

מי ייתן ואנשים ימזגו טחינה לגספאצ'ו. הרעיון נשמע קצת אקראי אבל הוא מייצר מרקם משיי מקסים, שלא לדבר על טעם פנטסטי. עם זאת, אפשר להוסיף אותו גם למרק עגבניות, מרק עדשים אדומות וביסק בטטה, שכולם יועצמו על ידי חמאת השומשום.

שימושים רבים נוספים

תוך כדי ניסוי ו לחקור, תיתקל בשימושים רבים נוספים לטחינה. ניתן להשתמש בו להכנת רוטב קרמל טבעוני, להוסיף לקארי, לתבשילים, לבנקאות שלך ועוד הרבה יותר. בפעם הבאה שאתם חושבים על דרך להחיות מנה או להכניס מימד חדש, אולי טחינה תהיה בדיוק הפתרון שאתם צריכים.