קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות20
ציון בריאות1
מגזין

אספרגוס, לימון ומרק שמיר

אספרגוס, לימון ומרק שמיר
אספרגוס, לימון ומרק שמיר דורש בסביבה 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. יש מרק זה 51 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. והוא יספק כ 20 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. אם יש לכם פסטה אורזו, חמאה, סלרי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו אספרגוס קלוי עם לימון ושמיר, אורזו האביב עם אספרגוס, לימון ושמיר, ו מרק אספרגוס עם שמן שמיר (מתכונים דומים).

הוראות

1
הצמד את ולהשליך קצוות קשים של אספרגוס; להסיר קשקשים עם מקלף ירקות, אם תרצה בכך.
מרכיבים שתצטרך
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
2
חותכים אספרגוס לחתיכות 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
3
הסר שורש, עלים חיצוניים קשים, וחולצות כרישה, משאיר 2 סנטימטרים של עלים כהים. דק קוצצים כרישה; לשטוף היטב, ולנקז.
מרכיבים שתצטרך
ראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
4
ממיסים חמאה בתנור הולנדי גדול על חום בינוני; מוסיפים כרישה, סלרי ובצל; מטגנים 4 עד 5 דקות או עד למכרז. מערבבים במרק, ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. כיסוי, להפחית את החום נמוך, ומבשלים 10 דקות. מערבבים באספרגוס ואורזו. מכסים ומבשלים 10 דקות או עד ירקות אורזו רכים.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
5
מקציפים חלמונים עד מעובה וחיוורת. בהדרגה מערבבים על 2 כוסות תערובת מרק חם לתוך חלמונים; להוסיף תערובת חלמון שנותר תערובת מרק חם, ערבוב כל הזמן 2 עד 3 דקות או עד מעובה. מערבבים במיץ לימון, שמיר ומלח, ומגישים מיד, או אם תרצה, לכסות ולקרר.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
חבילה אחת (280 גרם) תרד קצוצים קפואים או עלי לפת או קופסת שימורים אחת (450 גרם) תרד או עלי לפת, מסונניםחבילה אחת (280 גרם) תרד קצוצים קפואים או עלי לפת או קופסת שימורים אחת (450 גרם) תרד או עלי לפת, מסוננים
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר