אספרסו פלאן
אספרסו פלאן נטול גלוטן, וצמחוני קינוח. מנה אחת מכילה 664 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 40 גרם שומן. מתאים ל-6 מנות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם סוכר, חלמונים, אספרסו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותם. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. הכנת המנה לוקחת כ 9 שעות ו-15 דקות. נסו Flan de Arroz con Leche (פלאן פודינג אורז), פלאן פודינג פשוט שלי (Leche פלאן פיליפיני), ו Guavan And Cheese Flan (Flan de Guayaba y Queso) (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה גדולה, להקציף יחד חלמונים ביצה. בעוד whisking להוסיף את הסוכר לאט עד מומס לחלוטין.
מוסיפים וניל, שמנת כבדה, חלב ומלח וממשיכים להקציף. כדי להיפטר בועות אוויר בתערובת, להעביר קערה גדולה דרך מסננת בסדר.
בתחתית 6 (1/2 כוס) ramekins (כוסות פודינג קרמיות קטנות), במקום על 1 1/2 כפיות של קרמל. כאשר כל 6 ramekins יש קרמל בתחתית, מברשת כל תחתית בצד עם חמאה מומסת כדי לאבטח פלאן ובכל זאת לאפשר לו להסירו בקלות. למלא כל ramekin עם תערובת פלאן, לאט כדי למנוע בועות אוויר, עד כ 2/3 מלא.
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
מניחים ramekins כמעט מלא בתבנית אפייה רדודה ולאחר מכן למלא את המחבת עם מים רותחים. אמבט המים החמים יאפשר כוסות פלאן לבשל באופן שווה בתנור. ממש לפני הצבת מחבת בתנור, מעל כל ramekin עם כף אספרסו חם.
בעת הסרת מחבת מהתנור, לאפשר ramekins להישאר קירור באמבט המים המקורי שלהם, לילה במידת הצורך.
לפני ההגשה, מניחים ramekins במחבת רדודה אחרת של מים חמים כדי לשחרר את פודינג. הפעל סכין דק סביב הקצה הפנימי של כוס כדי לשחרר עוד יותר, למקם צלחת על גבי ramekin ולהפוך על צלחת לשרת.
בסיר שחומם מראש על חום בינוני, יוצקים במים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים סוכר ומערבבים עד חום קרמל (כ 4 דקות).
הסר מהחום ולאפשר להתקרר במשך כ 2 עד 3 דקות.