קושימומחה
מוכן ב9 שעות, 15 דק.
מנות6
ציון בריאות1
מגזין

אספרסו פלאן

אספרסו פלאן
אספרסו פלאן נטול גלוטן, וצמחוני קינוח. מנה אחת מכילה 664 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 40 גרם שומן. מתאים ל-6 מנות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם סוכר, חלמונים, אספרסו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותם. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. הכנת המנה לוקחת כ 9 שעות ו-15 דקות. נסו Flan de Arroz con Leche (פלאן פודינג אורז), פלאן פודינג פשוט שלי (Leche פלאן פיליפיני), ו Guavan And Cheese Flan (Flan de Guayaba y Queso) (מתכונים דומים).

הוראות

1
בקערה גדולה, להקציף יחד חלמונים ביצה. בעוד whisking להוסיף את הסוכר לאט עד מומס לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
חלמון ביצהחלמון ביצה
סוכרסוכר
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
קערהקערה
2
מוסיפים וניל, שמנת כבדה, חלב ומלח וממשיכים להקציף. כדי להיפטר בועות אוויר בתערובת, להעביר קערה גדולה דרך מסננת בסדר.
מרכיבים שתצטרך
שמנת כבדהשמנת כבדה
ונילוניל
חלבחלב
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
מקציףמקציף
קערהקערה
3
בתחתית 6 (1/2 כוס) ramekins (כוסות פודינג קרמיות קטנות), במקום על 1 1/2 כפיות של קרמל. כאשר כל 6 ramekins יש קרמל בתחתית, מברשת כל תחתית בצד עם חמאה מומסת כדי לאבטח פלאן ובכל זאת לאפשר לו להסירו בקלות. למלא כל ramekin עם תערובת פלאן, לאט כדי למנוע בועות אוויר, עד כ 2/3 מלא.
מרכיבים שתצטרך
קרמלקרמל
פודינגפודינג
חמאהחמאה
ציוד שתשתמש בו
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
4
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
5
מניחים ramekins כמעט מלא בתבנית אפייה רדודה ולאחר מכן למלא את המחבת עם מים רותחים. אמבט המים החמים יאפשר כוסות פלאן לבשל באופן שווה בתנור. ממש לפני הצבת מחבת בתנור, מעל כל ramekin עם כף אספרסו חם.
מרכיבים שתצטרך
אספרסואספרסו
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייהתבנית אפייה
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
תנורתנור
6
אופים במשך 40 דקות.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
7
בעת הסרת מחבת מהתנור, לאפשר ramekins להישאר קירור באמבט המים המקורי שלהם, לילה במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
תנורתנור
מחבתמחבת
8
לפני ההגשה, מניחים ramekins במחבת רדודה אחרת של מים חמים כדי לשחרר את פודינג. הפעל סכין דק סביב הקצה הפנימי של כוס כדי לשחרר עוד יותר, למקם צלחת על גבי ramekin ולהפוך על צלחת לשרת.
מרכיבים שתצטרך
פודינגפודינג
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
סכיןסכין
מחבתמחבת
9
בסיר שחומם מראש על חום בינוני, יוצקים במים ומביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
10
מוסיפים סוכר ומערבבים עד חום קרמל (כ 4 דקות).
מרכיבים שתצטרך
קרמלקרמל
סוכרסוכר
11
הסר מהחום ולאפשר להתקרר במשך כ 2 עד 3 דקות.