ארטישוק ורוטב זית הרבי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של רוטב, אז תנו הזדמנות ל ארטישוקים & רבי רוטב זית. והוא יספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 5 גר' של חלבון, 21 גרם של שומן, וסך הכל 259 קלוריות. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו לימון, עגבנייה, נענע ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, פליאוליתית, ולטו אובו צמחוני דיאט. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. מתכונים דומים: מותן כבש עם ארטישוק ויין אדום-רוטב זית Kalamatan, הרבי חרדל עוף עם מחית שמן זית, ו ארטישוקים מטוגנים בשמן זית ולימון.
הוראות
להביא אחד או שניים מחבתות גדולות של מים מלוחים לרתיחה עם חצאי לימון.
חותכים את הגבעול את כל ארטישוק ולהשליך. מרתיחים את הארטישוקים במשך 40-45 דקות עד שהבסיס מרגיש רך כאשר קצה הסכין מוכנס.
מערבבים את מיץ הלימון, שמן, זיתים, עגבניות ועשבי תיבול. מתבלים במלח ופלפל.
כדי לאכול, למשוך את העלים, לטבול את הקצה התחתון לתוך רוטב ולהשליך את קצות העלים. כשתגיע לאמצע, לגרד את לחנוק השעיר ולאכול את לב הארטישוק.