בובוטי
המתכון בובוטי מוכן תוך כ 45 דקות,. וזה בהחלט מדהים צמחוני ומתאים לאוהבי מזון אפריקאי. מנה אחת מכילה עד 6 גר' של חלבון, 10 גרם של שומן, וסך הכל 194 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו בצל, לחם, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו Bobotie הטוב ביותר, BOBOTIE, ו Bobotie (מתכונים דומים).
הוראות
הגדר את התנור ב 160°c (325°F). חמאה תבשיל גדול.
מחממים חמאה ושמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד שקופים. מערבבים את אבקת קארי וכורכום, ומבשלים בקצרה עד ריחני.
מערבבים יחד את הפירורים, חלב, קליפת לימון ומיץ, ביצה, מלח, פלפל, משמשים, תפוח, סולטנים (צימוקים זהובים) ושקדים ומערבבים. ערימה לתוך התבשיל וליישר את החלק העליון.
מגלגלים את העלים וקוברים אותם במרווחים קבועים. חותם עם נייר ואופים במשך 1 1/4 שעות. הגדל את טמפרטורת התנור ל-200 ° C (400°F).
מערבבים יחד את חלב ציפוי, ביצים ומלח (ייתכן שתידרש תוספת ציפוי אם השתמשת תבשיל גדול מאוד), לשפוך מעל ואופים חשופים במשך 15 דקות נוספות עד מבושל משחימים קלות.
מגישים עם אורז צהוב וbatjang.
Reprinted with permission from Rainbow Cuisine: A Culinary Journey Through South Africa by Lannice Snyman ©1998 S & S Publishers