בורקס גבינה
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה. גשו לסופר וקנו מלח, בצק עלים, זרעי שומשום, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. . המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מתכונים דומים: בורקס גבינה, בורקס גבינה, ו בורקס גבינת תפוחי אדמה.
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). משמנים תבנית אפייה.
מקציפים 1 ביצה בקערה בינונית, ומערבבים בגבינה. מתבלים עם פטרוזיליה, אבקת שום, אבקת בצל, מלח ופלפל.
על משטח מקומח קל, לחתוך כל גיליון של בצק עלים לתוך 6 ריבועים שווים לתת 12 ריבועים בסך הכל. לנצח את הביצה הנותרת עם מים בקערה קטנה.
מברשת קצוות של כל ריבוע בקלילות עם ביצה לשטוף.
מניחים כף גדושה של תערובת הגבינה במרכז כל ריבוע. מקפלים מאפה על המילוי, וחותמים קצוות במזלג.
העברה לסדין אפייה מוכן, מברשת עם שאריות ביצה ומפזרים זרעי שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש 30 דקות, או עד חום זהוב.