מזונות בריאים שיעזרו לכם לעבור את החורף

טמפרטורות קרות יותר, פחות שעות אור ויותר שעות בתוך הבית בזמן שווירוס הקורונה עדיין ממשיך לגרום לחשש, יכולים להשפיע באופן משמעותי על מתי, כמה ואפילו למה אנחנו רעבים. אבל זה שיש לנו אפשרות טובה יותר לצלול לתוך ספלי שוקו חם וקערות ענקיות של צ'ילי או פסטה עם גבינה מסוף הסתיו ועד האביב, לא אומר שאנחנו צריכים. אחרי הכל, התזונה שלנו יכולה להשפיע לא רק על המשקל שלנו אלא גם על מצב הרוח שלנו.

בנוסף, ירידה בפעילות הגופנית בימי החורף הקרים גורמת לאי נוחות במערכת העיכול או מעצימה הפרעות במערכת העיכול. לכן הקפדה על פעילות ובריאות היא האתגר הגדול ביותר בעונה הקרה, ולכן חשוב לשמור על מעיים בריאים במהלך חודשי החורף המאתגרים.

כאן תוכלו למצוא מזונות בריאים המועילים למעיים וגם כמה רעיונות למתכונים חמים ובריאים.

מזון טבעי למעיים בריאים

דגנים מלאים

לא משנה באיזו עונה מדובר, מזונות מדגנים מלאים משפיעים באופן חיובי מאד על המעיים. דגנים מלאים, כמו תירס, שעורה ושיבולת שועל, גדושים ועמוסים במרכיבים תזונתיים חיוניים, הם פשוט מושלמים לחימום הגוף ולמניעת ההשפעות ההרסניות של החורף.

שומשום

אי אפשר להתעלם מהיתרונות הבריאותיים העצומים של שומשום. ידוע שהוא עשיר בברזל, נחושת, אבץ וויטמינים שונים. הוא יכול לעזור לבלום את שפעת החורף תוך הנחת היסודות לחיזוק המערכת החיסונית. זו הסיבה שניתן למצוא שומשום באינספור קינוחי חורף שונים.

ג'ינג'ר

היתרונות הקסומים של הג'ינג'ר ידועים מזה דורות. מלבד הטעם הנהדר ויכולתו לשפר ולשדרג כל מנה, הג'ינג'ר מספק חמימות חיונית בעונת החורף הקרה. כוס תה ג'ינג'ר חמימה לפני השינה, תקל על בעיות עיכול, סינוסים, מפרקים נוקשים, ואפילו הצטננות ושיעול.

פירות יבשים

אם אתם סובלים מן העייפות המאפיינת את חודשי החורף, אל תפחדו. פירות יבשים כמו שקדים, אגוזי מלך, תמרים, קשיו ופיסטוק לא רק תומכים בחימום הגוף, אלא גם מספקים אנרגיה כדי לצלוח את ימי החורף המנומנמים.

מולסה

מולסה או דבשה, העשויה מקנה סוכר, היא אחד מפריטי המזון הטובים ביותר שאפשר לצרוך במהלך עונת החורף. זהו חומר ניקוי טבעי המועיל גם בריפוי הצטננות ושיעול. זהו מזון נהדר כל כך שהוא יכול גם לחזק את מערכת החיסון תוך שיפור הייצור של אנזימי עיכול.

ברוקולי, כרובית וכרוב ניצנים

עוד פריט טרי ונהדר כשהאוויר צונן: ירקות ממשפחת המצליבים, כמו ברוקולי, כרובית וכרוב ניצנים. הם בריאים מאד ומעולים לצלייה. צריך רק לזרות עליהם מעט שמן זית, מלח ופלפל, ולהכניס לתנור עד שהם מתחילים להשחים.

סלמון

כל מומחי התזונה מסכימים שוויטמין D הוא מאד חיוני בחורף. שעות האור המוגבלות, השינוי באורך הגל של קרני השמש ופחות זמן בחוץ גורמים לכך שרובנו לא סופגים מספיק קרני שמש. וויטמין D הוכח כבעל תפקיד מכריע באיזון מצב הרוח. למרבה המזל הסלמון מכיל המון מן הוויטמין החשוב הזה.

רעיונות למתכונים של מנות חורף חמות

במהלך החורף, מרקים, תבשילים ומאפים הם שם המשחק. המנות החמות והקלות האלה יעזרו לכם לעבור את החורף בקלות.

ביף סטרוגנוף

טעמים עשירים מאד ומושלמים לערב רגוע

סלמון בקארי וקוקוס

חלב הקוקוס והתבלינים משתלבים יחד באופן מושלם, ויוצרים רוטב עשיר, אבל לא כבד, מאד טעים והרבה יותר פשוט ממה שהוא נראה.

לזניה צמחונית

שתי מילים: גבינה ורוטב!

עוף בפלפל שחור

זוהי מנה מוקפצת, מתובלת וחריפה בהשראה סינית-אמריקאית היוצרת ארוחה אידיאלית שתשמח את כל בני המשפחה בכל יום בשבוע.

קייג'ון ג'מבליה קליל

מתובל, עשיר וטעים להפליא.

עוף סטרוגנוף

קצת יותר קל מביף סטרוגנוף המקורי, אבל טעים לא פחות

אטריות ראמן עם עוף

שני מזונות מנחמים שהתאחדו לאחד

צ'ילי בטטה

מרק בריא וידידותי לאוכלי פליאו, עם טעם המשרה נעימות בכל הגוף בדיוק כמו מכנסי הטרנינג האהובים עליכם.

ראמן קרבונרה

שדרגו את אטריות הראמן בלי הרבה מאמץ.

בקר בשומשום וג'ינג'ר

המוקפץ הכי טעים שיכול להיות.

אז הנה לכם. הקפידו לצייד את המטבח בפריטים החיוניים שהזכרנו כאן. שמרו על חום הגוף ועל אווירה נעימה עם הרעיונות הטעימים האלה. והכי חשוב, תהיו בריאים ומאושרים!