טריקים בסיסיים לבישול שכולם צריכים לדעת

טריקים פשוטים בבישול יכולים לשדרג גם את המנה השגרתית ביותר, ולהפוך את הבישול של הארוחה המושלמת להרבה יותר פשוט. אנשים רבים נרתעים מבישול ארוחה, זה פשוט נראה להם כמו אתגר גדול מדי. אבל אין סיבה שזה יהיה כך. עם הטריקים הפשוטים שריכזנו עבורכם, הפחדים האלה ייעלמו ואתם תתהו על מה בכלל היתה כל המהומה מלכתחילה. בואו נתחיל.

  1. אל תעמיס את התבנית או המחבת

אתם אולי חושבים שככל שיש יותר אוכל, כך טוב יותר, אלא שזו טעות. החום צריך להתפזר באופן שווה בין המרכיבים השונים, כך שתוכלו ליהנות מהטעמים של כל אחד מהם. כמו כן, אתם בהחלט לא רוצים חתיכת עוף חצי מבושלת וכאבי בטן נוראיים. יש לוודא תמיד שיש מספיק רווח בין כל הפריטים כדי להבטיח שהם מתבשלים היטב.

  1. הניחו לבשר אדום לנוח לפני שחותכים אותו

סטייק יבש הוא לא סטייק ששווה לאכול. זה נכון גם לגבי סטייק שעשוי WELL DONE. לאחר הוצאת הסטייק מהמחבת או מהגריל, הניחו אותו על יריעת נייר אלומיניום. עטפו את הסטייק בנייר האלומיניום והניחו לו לנוח כ-5 דקות. כך אתם לא רק מונעים מהסטייק לאבד את החלק הפנימי העסיסי שלו, אלא גם מאפשרים למיצים שלו להיספג לפני שחותכים אותו.

  1. כבו את הכיריים לפני סיום הביצים

זה טריק פשוט מאד, אבל אנשים רבים אינם מודעי לו. בין אם מכינים חביתה, ביצת עין או ביצים מקושקשות הקפידו לכבות את הכיריים שתי דקות לפני שהן נראות מוכנות, גם אם עדיין יש בהן מעט חומר נוזלי. החום שנותר ימשיך לבשל את הביצים עד שהן מוכנות באופן מושלם.

  1. הוסיפו מלח למי הפסטה הרותחים

פסטה המבושלת בבית יוצאת בדרך כלל תפלה. החוכמה היא להוסיף מלח למים, כדי שיהיה להם טעם. הכלל הוא 1-2 כפות לסיר גדול. מרתיחים את המים, מערבבים פנימה את המלח עד שהוא נמס ואז מוסיפים את הפסטה. פשוט מאד.

  1. השתמשו במי פסטה להכנת רוטב פסטה

זה טריק באמת מיוחד. חשבתם פעם איך אפשר להפוך את הפסטה לטעימה יותר? ובכן, הנה פתרון פשוט שיבטיח תוצאה נהדרת. אל תשפכו את כל מי הבישול אלא החזירו כוס אחת לסיר ואז החזירו פנימה את הפסטה המבושלת. המים המלוחים יעניקו לפסטה קצת יותר טעם. בנוסף, העמילן במים ישפר מאוד את המרקם שלה.

  1. אחסנו את התבלינים במקום הנכון

כדי להבטיח חיי מדף ארוכים יותר לתבלינים שלכם, הרחיקו אותם מחום ולחות אשר עשויים לפגוע בטעם שלהם. מקום קריר וחשוך הוא מקום האחסון האידאלי.

  1. השתמשו במגבת נייר לשימור ירקות

כמות המזון הנזרק לפח מדי שנה בעולם כולו היא פשוט שערורייה. זה נכון במיוחד כשמדובר בירקות. הטריק הפשוט הזה יעשה פלאים ויעזור לכם להימנע מלזרוק ירקות לפח. עטפו אותם בצורה רופפת במגבת נייר והניחו אותם בשקית ניילון אטומה במקרר. יש להקפיד להוציא כמה שיותר אוויר מהשקית, מכיוון שחמצן וירקות לא הולכים טוב ביחד. עוד טריק פשוט להאריך את חיי הירקות הוא לשטוף אותם רק לפני ההכנה והאכילה ולא לפני האחסון.

  1. שמרו תמיד מוצרי בסיס חיוניים בהישג יד

בוודאי כבר יצא לכם לחוות את תחושת הדכדוך המלווה פתיחה של המקרר כאשר כל מה שיש בו הם מדפים קרים וריקים. תמיד אפשר להרים טלפון ולהזמין אוכל מוכן, אבל עדיף לשמור את האופציה הזו למקרים מיוחדים. כאן נכנס הטיפ הזה לתמונה. הקפידו להצטייד היטב בכל מה שצריך בפעם הבאה שאתם עורכים קניות. הרבה יותר קל להיות יצירתי בבישול כאשר יש לכם את כל המרכיבים הנכונים. כדי שתהיה לכם האופציה לבשל ארוחות של הרגע האחרון, וודאו שיש לכם תמיד בשרים קפואים, כמו עוף או בקר, וגם ירקות קפואים במקפיא. לא תצטערו על זה, במיוחד על החיסכון.

  1. שמרו על שורש הבצל שלם בעת החיתוך

כדי למנוע בלגן בפעם הבאה שאתם קוצצים בצל, אל תסירו את השורש. קולפים את הבצל ופורסים אותו בכיוון אופקי. אח"כ חותכים אנכית כדי ליצור חתיכות קצוצות בצורה מושלמת. וזהו! הכי פשוט והכי טוב.

והנה לכם! טריקים קלים שיהפכו את החיים שלכם לקלים יותר.