קושיבינוני
מוכן ב30 דק.
מנות2
ציון בריאות100
מגזין

בס מאודה עם וניל, ירקות תינוקות ורוטב קפוצ'ינו

בס מאודה עם וניל, ירקות תינוקות ורוטב קפוצ'ינו
אם יש לכם חלב דל שומן למחצה, תפוחי אדמה חדשים, שמן זית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב תרמיל וניל אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,מיני לחמניות וניל עם זיגוג שעועית וניל כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. עם כפית בס מאודה עם וניל, ירקות תינוקות ורוטב קפוצ'ינו, בס מאודה עם רוטב תמרינדי, ו בס מאודה עם רוטב שעועית שחורה דומים מאוד למתכון זה.

הוראות

1
הסר את הזרעים מן תרמיל וניל ומניח הן את הזרעים ואת תרמיל על צלחת עם מיץ לימון ושמן זית.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 גרגיר וניל שלם, מפוצל1 גרגיר וניל שלם, מפוצל
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)
2
מערבבים עם מזלג, ואז מניחים את הדג על הצלחת ולהפוך אותו כך שני פילה מכוסים.
מרכיבים שתצטרך
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דקCippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
3
מניחים את זרעי הווניל ועלה הלימון על גבי הפילה, ומשאירים את תרמיל הווניל.
מרכיבים שתצטרך
ציפוי סוכריות לבן, אופציונליציפוי סוכריות לבן, אופציונלי
קליפות מלימוןקליפות מלימון
4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)
4
לפצל את הכרישה למטה באמצע, 1 אינץ מהקצה, ולשטוף מתחת למים קרים.
מרכיבים שתצטרך
(ומנות בלבד)(ומנות בלבד)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
5
מערבבים את האפונה, שעועית רחבה ותפוחי אדמה חדשים יחד.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה חדשתפוח אדמה חדש
פולפול
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
6
שים את החלב לסיר עם תרמיל וניל שמור ומבשלים לאט על חום בינוני. בספינת במבוק * מניחים את הכרישה בתחתית, ואז מכסים עם תערובת האפונה.
מרכיבים שתצטרך
1 גרגיר וניל שלם, מפוצל1 גרגיר וניל שלם, מפוצל
(ומנות בלבד)(ומנות בלבד)
2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
7
מפזרים מלח ופלפל שחור טחון טרי, ואז מניחים את ספינת הקיטור על מחבת החלב. באוניית במבוק שנייה מניחים את עלה הלימון, ואת הפילה בצד העור למעלה. פתח את סימני הניקוד ושופכים מעל המיצים מהצלחת.
מרכיבים שתצטרך
פסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטהפסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטה
קליפות מלימוןקליפות מלימון
2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
מניחים את המכסה על גבי ומבשלים 10 עד 15 דקות על מבשל איטי.
9
הסר את קיטור מן המחבת, למקם כמה ירקות על כל צלחת, העליון עם הדגים. כדי לסיים את הרוטב, להסיר את תרמיל וניל מן החלב ו להשתין עם קצף קפוצ 'ינו או "whizzer", או liquidizer. זה נותן לרוטב אפקט קפוצ ' ינו עבה, שהוא גם ויזואלית וגם מרקם נחמד מאוד.
מרכיבים שתצטרך
1 גרגיר וניל שלם, מפוצל1 גרגיר וניל שלם, מפוצל
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דקCippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

תחת ים בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. מארק ווסט פינו גריג ' יו עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 13 דולר לבקבוק.
מארק ווסט פינו גריג ' יו
מארק ווסט פינו גריג ' יו
פריך ונקי, יין זה כולל טל דבש, פרי אבן והדר עם גימור עדין, נקי, מתמשך.נסה זיווג עם דגים וצ ' יפס ישנים וטובים, סלטי קיץ, וצדפות מאודות בתריסר...או עשרות.