גלידת תירס מתוק
גלידת תירס מתוק היא מתכון ללא גלוטן עם 2 מנות. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -17 גרם חלבון , 44 גרם שומן , ובסך הכל 899 קלוריות . , מתכון זה מכסה 20% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד מצא את המתכון הזה כטעים ומשביע. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לקיץ . מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-20 דקות . זה עובד היטב כקינוח במחיר סביר. המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש תירס, חלמונים, סוכר ושמנת. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי של 0% . מתכונים דומים: איך להכין גלידה ללא מכונת גלידה , מאפינס תירס עם תירס טרי וכופתאות תירס, בצל ירוק וקוטיג'ה במרק תירס קוקוס .
הוראות
מקציפים את התירס, חצי-חצי, שמנת חמוצה, סוכר ווניל בסיר בינוני ומביאים לרתיחה על אש בינונית. טורפים קלות את החלמונים בקערה בינונית. טורפים באיטיות כ-1/4 כוס מתערובת התירס החמה לתוך החלמונים הטרופים, ואז יוצקים לסיר ומחזירים לאש בינונית. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את הכף, כ-5 דקות.
מעבירים את הרפרפת החמה לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק (לשמור את מכסה המילוי פתוח מעט כדי לתת לאדים לצאת). מסננים את הרפרפת דרך מסננת דקיקה לתוך קערה גדולה; להשליך את המוצקים. מערבבים לעתים קרובות עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר. לחץ קלות על ניילון נצמד ישירות אל פני השטח של הרפרפת כדי למנוע היווצרות עור. מצננים עד קר, כ-3 שעות. (לקירור מהיר יותר, הנח את קערת הרפרפת בקערת מי קרח וערבבו עד שהן קרה.)
מקפיאים את הרפרפת הקרה במכונת גלידה לפי הוראות היצרן.
מעבירים לכלי אטום ומקפיאים עד להתייצבות, 2-3 שעות.
גורפים את הגלידה לקערות. למעלה עם תירס קרמל או שפריץ של בורבון, אם רוצים.