גרגיר הנחלים וישיסואה
אם יש לכם מרק עוף דל שומן, גרגיר נחלים, קצפת, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: גרגיר הנחלים Vichyssoise, חמאה וישיסואז עם גרגיר הנחלים, ו מרק תפוחי אדמה צונן-כרישה עם שומר וגזרת נחלים (וישיסואז).
הוראות
לקלף תפוחי אדמה לחתוך לתוך גושים 3/4 אינץ'. במחבת 3 עד 4 ליטר מעל חום גבוה, להביא תפוחי אדמה ומרק לרתיחה; לכסות, להפחית את החום, ומבשלים עד תפוחי אדמה רכים כאשר פירסינג, 18 עד 25 דקות.
בינתיים, לשטוף ולנקז גרגיר הנחלים. בחר שישה ענפים עדינים מגבעולים ושמורה. קוצצים בגסות הנותרים בצבעי מים, כולל גבעולים; אתה צריך 2 1/2 עד 3 כוסות. מערבבים בצבעי מים קצוצים לתוך תערובת תפוחי אדמה מרק לבשל רק עד גרגיר הנחלים הוא ירוק בהיר נבול, על 1 דקה.
יוצקים חצי תערובת תפוחי אדמה-גרגיר לתוך בלנדר, מחזיק את המכסה סגור עם מגבת, מערבולת עד חלקה.
יוצקים לתוך קערה. חזור על מרק שנותר טהור; לשפוך לתוך קערה. מערבבים בחמאה.
כדי להגיש מרק חם, לחזור למחבת ומערבבים על חום בינוני רק עד מהביל (לא להרתיח). כדי לשרת קר, כיסוי וצינה עד קר, 3 עד 4 שעות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מקשטים עם גבעולי גרגיר נחלים שמורים.