חומץ מהיר-עוף מטוגן עם שום ועלי סלרי
אם יש לכם שיני שום, ציר עוף, פטרוזיליה שטוחה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. עם כפית ציון של 50% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: עוף מטוגן עם שורש סלרי ושום, עוף מטוגן בצלצלים, שום וחומץ בלסמי, ו אמנות הסייף של אכילה עם זיתים, סלרי, שום, חומץ, נענע.
הוראות
במחבת גדולה, מחממים את השמן עד מנצנץ. מתבלים את העוף במלח ופלפל; מוסיפים אותו למחבת בשכבה אחת. מבשלים מעל חום גבוה, הופך פעם אחת, עד שחום היטב, 8 דקות. מערבבים את השום ומבשלים מעל חום מתון רק עד ריחני, 1 דקה.
מוסיף את רוב עלי הסלרי ומערבבים רק עד נבול, 30 שניות.
מוסיפים את המניה והחומץ ומבשלים, מגרדים את כל הביטים מתחתית המחבת, עד שהרוטב מצטמצם לכמה כפות, 5 עד 6 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה ואת עלי הסלרי הנותרים ומגישים.