חציל במרינדה בגריל
אם יש לכם חומץ בלסמי, עלי פטרוזיליה שטוחים עלים, חצילים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו חציל מטוגן ברוטב יווני וקיץ סקווש, חציל במרינדה, ו חצילים ברוטב אסיאתי (מתכונים דומים).
הוראות
דק קוצצים את הפטרוזיליה עם צלפים ושום.
הוסף את אורגנו ופפרונצ ' יני וקצוץ הכל ביחד.
שים את התערובת בקערה, מערבבים בשמן, מתבלים במלח ופלפל, ושמורה.
מחממים מראש פחם חיצוני או גריל גז או מחבת גריל עד עישון חם.
שים מספיק פרוסות חצילים על הגריל כדי לכסות אותו בלי צפיפות. מבשלים את החצילים עד מסומן היטב, 3 עד 6 דקות, ולאחר מכן להפוך את הפרוסות מעל. מבשלים עד מכרז, על 3 דקות יותר.
יוצקים את החומץ לקערה רדודה. בעוד עדיין חם, לטבול כל פרוסת חצילים לתוך החומץ ולהניח אותו בצד על צלחת. המשיכו לצלות וטבלו את החציל עד שכל הפרוסות מבושלות ומתובלות.
כפית 2 כפות של תערובת הפטרוזיליה על מגש ולהפיץ אותו באופן שווה עם החלק האחורי של כף. מסדרים חצי מהחציל בגריל על הפטרוזיליה בשכבה אחת. למרוח כל פרוסה של חצילים עם פטרוזיליה יותר.
מניחים שכבה שנייה של חצילים על גבי ומפיצים את הפטרוזיליה הנותרת על זה. מכסים את המנה עם ניילון נצמד ומניחים בצד כדי להשרות בטמפרטורת החדר במשך כ 2 שעות (או לקרר במשך זמן רב יותר).
אתה יכול להכין את תערובת הפטרוזיליה במעבד מזון, אבל אני לא ... אני מוצא שקיצוץ ידיים נותן לי את המרקם היבש יותר שאני מעדיף.
עבור מתכון זה, אני לא מלח או שמן את החצילים; אני גריל אותו יבש. בדרך זו, יש לו מרקם לעיס נחמד. אני משרה את החציל ברגע שהוא יורד מהגריל כך שהטעם של המרינדה חודר.
Reprinted עם אישור ממלח לטעם: המפתחות לבישול בטוח, טעים על ידי מרקו קנורה עם קתרין יאנג, © 2009 Rodale Inc.