קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות8
ציון בריאות38
מגזין

טאקו שפמנון עם כרוב ליים ורוטב שמנת Chipotle

טאקו שפמנון עם כרוב ליים ורוטב שמנת Chipotle
אם יש לכם חרדל קריאולי, בצל ירוק, ביצים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש בשמן בוטנים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות טופי בוטן מלוחות כקינוח. זה הוא יקר למדי. מתכון לאוהדים של אוכל מקסיקני. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב pescatarian דיאט. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 15 דקות. מתכונים דומים: טאקו שפמנון עם כרוב ליים ורוטב שמנת Chipotle, Spice-שפשף עוף וטאקו ירקות עם סלט כרוב וקרם צ'יפוטלה, ו טאקוס באחה מתובלים עם סלט ליים ורוטב כוסברה אבוקדו.

הוראות

1
עבור רוטב שמנת chipotle: לשים את כל החומרים בבלנדר, למעט שמנת כבדה ומלח ופלפל. להתמזג היטב.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
רוטב שמנתרוטב שמנת
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
הסר מן הבלנדר לקערת ערבוב לאט לטאטא את השמנת הכבדה. ייתכן שלא יהיה צורך בכל הקרם. העקביות הנכונה, היא כמו קרמה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות שמש לאעגבניות שמש לא
גבינת אואקסקן, מופרדת לחוטים דקים (אפשר להחליף את המוצרלה)גבינת אואקסקן, מופרדת לחוטים דקים (אפשר להחליף את המוצרלה)
ציוד שתשתמש בו
(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
חבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבןחבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבן
3
מוסיפים מלח ופלפל, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
4
הוסף עוד chipotle ב adobo לתבלינים נוספים, אם תרצה בכך. מכסים ומקררים.
מרכיבים שתצטרך
צ 'ילי צ' יפוטלה משומר באדובוצ 'ילי צ' יפוטלה משומר באדובו
1
הוסף את הכרוב לקערת ערבוב. לזרוק עם גזר, בצל, כוסברה, שמן זית ומיץ ליים, לפי הטעם. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
(שמור 1 כף)(שמור 1 כף)
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
ציוד שתשתמש בו
(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
2
מערבבים היטב, מכסים ומקררים.
3
עבור כדורי שפמנון: במחבת חמה, מעל חום בינוני, להוסיף את החמאה, בצל, חלפיניו, ושום. כפי שהוא בישול, להוסיף קמצוץ של מלח, פלפל סדוק, פפריקה וכמון.
מרכיבים שתצטרך
פלפל סדוקפלפל סדוק
ליים, מיץ, בתוספת טריזים לקישוטליים, מיץ, בתוספת טריזים לקישוט
שפמנוןשפמנון
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
בצל מאווי מתוק או וידליה, קצוץ גסבצל מאווי מתוק או וידליה, קצוץ גס
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
4
לטגן עד מכרז, על 3 עד 4 דקות. להפריש להתקרר.
5
מחממים מספיק שמן בוטנים בסיר טיגון עמוק או בסיר עם תחתית כבדה, כדי להגיע באמצע הדרך במעלה צידי הסיר, ל-350 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
6
הסר כל עור כסף מן הפילה. דופק את השפמנון במעבד המזון עד שהוא קצוץ, כ -30 שניות. אם אתה לא רוצה לטחון את הדגים, פשוט תחתוך אותם לחתיכות קטנות.
מרכיבים שתצטרך
שפמנוןשפמנון
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
7
שים את הדג בקערת ערבוב והוסף את הכוסברה, חרדל קריאולי, ביצים, רוטב ווסטרשייר, מיונז וגבינת ג ' ק.
מרכיבים שתצטרך
שעועית ירוקה כבושהשעועית ירוקה כבושה
חרדל קריאוליחרדל קריאולי
גבינת מונטרייגבינת מונטריי
2 פלפלי צ'יפוטלה גדולים ברוטב אדובו קצוצים דק בתוספת 2 כפות רוטב אדובו2 פלפלי צ'יפוטלה גדולים ברוטב אדובו קצוצים דק בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
שמן לטיגון, רצוי קנולהשמן לטיגון, רצוי קנולה
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
8
מוסיפים את תערובת הבצל המקורר לקערה יחד עם קמצוץ נוסף של מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
9
מערבבים בעדינות עם כף, ולאחר מכן לערבב בעדינות 1 כוס פירורי לחם panko. העקביות עדיין תהיה רטובה, אבל עדיין formable עבור כדורי שפמנון.
מרכיבים שתצטרך
פירורי לחם פנקו או ארוחת מצותפירורי לחם פנקו או ארוחת מצות
שפמנוןשפמנון
10
שים את שארית פירורי הלחם בקערה. לגרוף את תערובת שפמנון באמצעות כף בגודל 2 וליצור צורה כדור. אל תגרום לשפמנונים להיות גדולים מדי, הם לא יבשלו עד הסוף.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
שפמנוןשפמנון
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
11
מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם panko, ומקררים במשך 15 דקות. בזהירות לזרוק אותם לתוך שמן חם ומטגנים בקבוצות של 5 או 6 בהתאם הטיגון שלך. אל תתקהלו. מטגנים את הכדורים במשך כ 3 עד 4 דקות. הם נעשים כאשר הם מעט יותר חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
פירורי לחם פנקו או ארוחת מצותפירורי לחם פנקו או ארוחת מצות
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
12
הסר מן השמן ולתת מגניב על מחבת גיליון מצופה מגבת נייר. בדוק את המנה הראשונה כדי לוודא שהם מבושלים דרך. חזור על התהליך עם תערובת הדגים הנותרת.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
13
הסר את רוטב הצ ' יפוטלה ואת סלט הכרוב מהמקרר ולתת לעמוד בטמפרטורת החדר כדי להסיר חלק מהקור.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
הצעת הגשה: להגיש על פסטההצעת הגשה: להגיש על פסטה
14
חממו את הטורטיות. מחסנית 7 או 8 טורטיות לעטוף במטבח לח או מגבת נייר מיקרוגל במשך כ 15 שניות. חזור עם טורטיות שנותרו. הם יכולים גם להיות עטוף בנייר כסף ומחומם בתנור.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס בזיליקום טרי טחון3/4 כוס בזיליקום טרי טחון
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
1/2 כוס חמאה ללא מלח (1 מקל), בטמפרטורת החדר, ועוד להברשה1/2 כוס חמאה ללא מלח (1 מקל), בטמפרטורת החדר, ועוד להברשה
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
15
להוסיף 2 או 3 כדורי שפמנון, בהתאם לגודל, טורטייה, מעט למחוץ אותם. יש אנשים לקרוע אותם לגזרים לחלוטין, זה תלוי בך. למעלה עם קצת גבינת ג 'ק מגוררת, רוטב שמנת צ' יפוטלה וסלט כרוב. חזור עם טורטיות וסתימות שנותרו. לארגן על מגש הגשה וליהנות עם cerveza נחמד.
מרכיבים שתצטרך
רוטב שמנתרוטב שמנת
גבינת מונטרייגבינת מונטריי
1 בצל אדום קטן קצוץ דק להגשה1 בצל אדום קטן קצוץ דק להגשה
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
שפמנוןשפמנון

מרכיבים

11 כף אורגנו מיובשרוטב adobo מן הצ'יפוטלס המשומררוטב adobo מן הצ'יפוטלס המשומר22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גס1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1גזר, ג'וליאןגזר, ג'וליאן907חבילות של ג'לו אינסטנט פודינג שוקולד פאדג'פילה שפמנוןפילה שפמנון2largesפלפל צ'יפוטלה באדובו, זרעפלפל צ'יפוטלה באדובו, זרע22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסעלי כוסברה קצוציםעלי כוסברה קצוצים22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסעלי כוסברה קצוצים בצפיפותעלי כוסברה קצוצים בצפיפות591 לב מפאלדי טרי אם אפשרחרדל קריאולי (מומלץ: Zatarains)חרדל קריאולי (מומלץ: Zatarains)1771 לב מפאלדי טרי אם אפשרחרדל קריאולי (מומלץ: Zatarains)חרדל קריאולי (מומלץ: Zatarains)2ביצים, מכותביצים, מכות15טורטיות קמח טריטורטיות קמח טרי11 כף אורגנו מיובששום קצוץשום קצוץ12 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסכמון טחוןכמון טחון4731 לב מפאלדי טרי אם אפשרכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)2פלפלים חלפיניו, זרע וקצוץפלפלים חלפיניו, זרע וקצוץ1עד 2 לימונים, juicedעד 2 לימונים, juiced8שרימפס וורידיםמלח כשר ופלפל שחור טחון טרימלח כשר ופלפל שחור טחון טרי1181 לב מפאלדי טרי אם אפשר2 פלפלי צ'יפוטלה גדולים ברוטב אדובו קצוצים דק בתוספת 2 כפות רוטב אדובו2 פלפלי צ'יפוטלה גדולים ברוטב אדובו קצוצים דק בתוספת 2 כפות רוטב אדובו2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרמיונז (מומלץ: שוט נס)מיונז (מומלץ: שוט נס)1ג'ק מונטריי מגורדג'ק מונטריי מגורד227חבילות של ג'לו אינסטנט פודינג שוקולד פאדג'גבינת מונטריי ג'ק, מגוררתגבינת מונטריי ג'ק, מגוררת591 לב מפאלדי טרי אם אפשרשמן זית כתית מעולהשמן זית כתית מעולה4731 לב מפאלדי טרי אם אפשרפירורי לחם panko, מחולקפירורי לחם panko, מחולק8שרימפס וורידיםשמן בוטנים, לטיגוןשמן בוטנים, לטיגון1עץכרוב סגול, פרוסכרוב סגול, פרוס1בצל סגול, קצוץ דקבצל סגול, קצוץ דק1בצל סגול, קצוץ גסבצל סגול, קצוץ גס8שרימפס וורידיםמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי3בצל ירוק, ירוק בלבד, קצוץ גסבצל ירוק, ירוק בלבד, קצוץ גס22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גס1 קונכיות קנלוני של 8 אונקיות (12 קונכיות), שהושרו במים חמים למשך 2 דקות1 קונכיות קנלוני של 8 אונקיות (12 קונכיות), שהושרו במים חמים למשך 2 דקות1עץכרוב לבן, פרוסכרוב לבן, פרוס32 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסרוטב ווסטרשייררוטב ווסטרשייר

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

שפמנון בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. ה-Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו משחק טוב. זה עולה בערך 99 דולר לבקבוק.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive פינו גריס
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive פינו גריס