איך להכין דייסה עם מים

שיבולת שועל, ועוד לעניין שיבולת שועל דייסה, הן דרך מבריקה להתחיל את היום. לא רק שהם טעימים אלא שהם גם מספקים לגופים כמות מדהימה של חומרים מזינים שיכולים לספק לנו אנרגיה. לאכילת מנת שיבולת שועל יכולה להיות גם השפעה שלא נרגיש רעב במשך שעות לאחר אכילת מנה.

דייסה היא דגני בוקר שניתן להכין פשוט על ידי בישול שיבולת שועל עם מים או חלב. למעשה, ניתן להכין דייסה ממגוון דגנים כמו כוסמין, כוסמת, אורז חום וקינואה.

זה תמיד מפתה לאכול ארוחת בוקר "האנגלית המלאה" של בייקון, ביצים, נקניקים וכן הלאה, אבל קערת דייסה מוכנה היטב היא דרך נהדרת להתחיל את היום וגם חסכונית מאוד!

יתרון נוסף גדול של אכילת דייסה, בהשוואה לסוגי מזון אחרים קלוריות יותר, הוא שבגלל הפחמימות המורכבות מדענים הוכיחו ששיבולת שועל מספקת לגופנו אנרגיה המשתחררת אטית, שהיא בניגוד מוחלט לכל כך הרבה מזונות מהירים שאמנם הם כל כך מפתה מאוד! בקיצור תרגישו שבעים יותר לאורך זמן ולא תצטרכו לנשנש בין הארוחה הבאה.

הכנת דייסה עם מים

זה אולי נשמע קצת חסכני, אבל הכנת שיבולת שועל רק עם מים רגילים וקורט מלח יוצר קערה עדינה מאוד של דייסה.

רבים יאמרו שזו הדייסה ה'סקוטית' האמיתית ללא שום תוספת.

אולי תופתעו לטובה מהתוצאות שכן עבור רבים זו הדרך הטובה ביותר לאכול דייסה והכי פחות שומנית!

שיטה בסיסית:

  1. פשוט מודדים כוס שיבולת שועל דייסה ומוזגים למחבת קטנה.
  2. מוסיפים קורט מלח ואז מכסים את שיבולת השועל ב-1 וחצי כוסות מים. תמיד אפשר להוסיף עוד טיפה בשלב הבישול.
  3. מרתיחים את הדייסה על אש קטנה ומערבבים עד שהשיבולת שועל יוצרת מרקם קרמי.
  4. מגישים בקערה מתאימה ולאחר מכן מוסיפים סוכר חום, דבש או פירות. זה רעיון מצוין לטעום את הדייסה בלי להוסיף שום דבר כי היא די טעימה בפני עצמה!

האם ידעת?

מחקרים העלו כי דייסה עשויה בהחלט להוריד את הכולסטרול מכיוון שהיא מכילה את הסיב המסיס בטא גלוקן.

מכיוון ששיבולת שועל דייסה עשירה בסיבים פרה-ביוטיים, זוהי דרך טובה מאוד לעורר חיידקי מעיים בריאים ומפחיתה את הזנים הפתוגניים שאנו לא צריכים.

מכיוון ששיבולת שועל מכילה תרכובות כולל פוליפנולים, יש להן תכונות הגנה נוגדות חמצון.

דייסה יכולה להפחית את תחושת הרעב שלנו מכיוון שתכולת הסיבים הגבוהה והבטא גלוקן משחררים הורמון שמדכא תיאבון.

עובדות מהנות על דייסה

  1. אחרי דייסה, עוגיות שיבולת שועל הן הדרך השנייה הכי פופולרית להשתמש בשיבולת שועל במטבח
  2. כבר לפני 7000 לפני הספירה בסין העתיקה, שיבולת שועל היו הדגנים המוקדמים ביותר שגדלו וטופחו על ידי חקלאים. עם זאת, היוונים הם למעשה הציוויליזציה הראשונה שהכינה סוג של דייסה משיבולת שועל.
  3. מותג שיבולת השועל המפורסם מאוד 'Quaker Oats' השתמש לראשונה בדיוקן של איש הקוואקר משנת 1877 ועודכן רק שלוש פעמים מאז!
  4. התוספות הפופולריות ביותר לשים על דייסה הן פירות 9 בננות וצימוקים), חלב וסוכר.

אז, עם זאת, אתה מחליט ליהנות מהדייסה שלך רק זכור שמקור האנרגיה ההיסטורי מאוד הזה קיים הרבה זמן.