טונאטו חזיר
טונאטו חזיר היא מנה עיקרית שמגישה 4. מנה אחת מכילה 1390 קלוריות, 198 גרם חלבון ו-54 גרם שומן. מתכון זה מכסה 59% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא פגע במקום. אם יש לכם מיץ מלימון, מלח ופלפל כשר, טונה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן וללא חלב. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 40 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 84%, וזה מעולה. מתכונים דומים: טונאטו עוף, מטבל טונאטו וטונאטו טורקיה.
הוראות
מחממים 1 כף שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה. מתבלים את החזיר במלח ופלפל, ואז משחימים מכל הצדדים, כ-5 דקות.
מעבירים לצלחת. מנמיכים את האש לבינונית נמוכה; מוסיפים את 1 כף שמן הזית הנותרת, בצלצלי השאלוט והגזר למחבת ומבשלים עד שהירקות רק רכים, כ-5 דקות.
מוסיפים את המרווה והיין ומביאים לרתיחה. מחזירים את החזיר למחבת יחד עם הטונה והצלפים. מכסים ומבשלים עד שמדחום שהוכנס לבשר החזיר רושם 150, 10 עד 15 דקות.
מעבירים את החזיר לקרש חיתוך ונותנים לנוח כ-5 דקות.
בינתיים זורקים את המרווה ומעבירים את יתרת תכולת המחבת לבלנדר.
מוסיפים את שמן הטונה השמור, את המיונז, מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם; רסק עד לקבלת מחית חלקה.
פורסים את החזיר ומחלקים בין הצלחות. מעל הרוטב והירקות, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים עוד צלפים. למנה: קלוריות 485; שומן 30 גרם (רווי 5 גרם); כולסטרול 103 מ"ג; נתרן 744 מ"ג; פחמימה 12 גרם; סיבים 2 גרם; חלבון 36 גרם
צילום מאת אנטוניס אכילאוס