עכשיו אנחנו חיים בעולם שמתענג על כל מה שנוגע לנוסטלגיה, ואוכל נשמה הוא הסוג הזה של בישול כנה וביתי שסבתא שלך הייתה מכינה. או, ליתר דיוק, היית רוצה שסבתא שלך הייתה עושה אם גדלת באלבמה, ג'ורג'יה או מיסיסיפי!
המונח Soul Food מגיע משנות ה-60 וה-70, אבל אנחנו באמת מדברים על אוכל שמייצג תרבות שחורה וחוזר הרבה אחורה. זה האוכל שהזין את העובדים אחרי יום ארוך, אז מדובר במילוי הבטן והנשמה. לחם תירס, שעועית, בשר חזיר ורוטב כולם משחקים חלק בסוג זה של בישול.
זהו מזון עתיר קלוריות שכן הוא האכיל את עובדי המטעים בדרום העמוק. השימוש בטיגון בשמן עמוק, ערבוב בשרים עם ירקות ובציפוי לחם בשר ודגים הוא המרכיב העיקרי של סוג זה של מטבח.
מאפיין גדול נוסף של סול פוד הוא האהבה לירוקים מבושלים ובטטות.
זה באמת מעניין לראות שהמסורת של אוכל הנשמה הדרומי לא כל כך שונה מהאופן שבו אוכל סיני עושה שימוש במרכיבים בסיסיים ובנתחים זולים ומייצר משהו טעים פשוט בטיגון. אל תשכחו לנסות אפונה דרומית שחורת עיניים, במיה מטוגנת ופאי פקאן!