טרטיפלט
טרטיפלט עשוי להיות המתאבן שחיפשתם. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 7 גר' של חלבון, 14 גרם של שומן, וסך הכל 206 קלוריות. מתאים ל-15 מנות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 20 דקות. . גשו לסופר וקנו בייקון, גבינת ברי עגולה, קרם פרש ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 21% המנה הזאת די גרועה. נסו טרטיפלט שמנת, הטרטיפלט של מרי קדוגן, ו טרטיפלט-גבינה מותכת אלפיני, בייקון ותפוחי אדמה גראטן (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). גריז 9x13 אינץ תבנית אפייה.
מניחים את תפוחי האדמה לתוך סיר גדול ומכסים במים מלוחים. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, ואז להפחית את החום בינוני-נמוך, כיסוי, ומבשלים עד מכרז, 10 עד 12 דקות.
לנקז ולאפשר קיטור יבש במשך דקה או שתיים, ואז למקם בקערה גדולה.
מחממים את החמאה במחבת על אש בינונית. מערבבים את הבצל; מבשלים ומערבבים עד הבצל התרכך והפך שקוף, על 5 דקות. מערבבים בבייקון, וממשיכים לבשל ולערבב עד הבייקון הוא השחמה ומתחיל לפריך, 2 עד 3 דקות יותר.
מערבבים תערובת בצל לתפוחי האדמה. מערבבים את קרם פרש ומתבלים במלח ופלפל.
מורחים תערובת תפוחי אדמה לתבנית אפייה מוכנה, ומסדרים את גבינת ברי פרוסה על גבי. מכסים בנייר אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, ולאחר מכן להסיר את רדיד אלומיניום. החזירו את המחבת לתנור והמשיכו לאפות עד שתבלו, 10 עד 15 דקות נוספות.